BIST 10.051
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.405,81
HABER /  DÜNYA

Bu utanç Türkiyenin

ABD'nin 2005 yılının verilerini değerlendirdiği ''İnsan Ticareti Raporu''nda, Türkiye sınıfta kaldı.

Abone ol

Türkiye'nin, ABD'nin 2005 yılının verilerini değerlendirdiği ''İnsan Ticareti Raporu''nda, insan ticaretini kaldırmak yönünde yoğun çalışmalar içinde bulunan ülkelerin yer aldığı gruptaki yerini koruduğu bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan duyuruda, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, ''ABD İnsan Ticareti ve Mağdurları Yasası'' uyarınca Kongreye geçen yıl sunduğu ve 2004 yılının verilerinin değerlendirildiği ''İnsan Ticareti Raporunda'' Türkiye'nin, insan ticaretini kaldırmak üzere asgari standartların tamamını henüz karşılamasa bile, bu yönde yoğun çalışmalar içinde bulunan ülkelerin yer aldığı ''İkinci Grup''a yükseltildiği hatırlatıldı.

Duyuruda, ABD'nin dün açıkladığı ''İnsan Ticareti Raporu''nda Türkiye'nin ''İkinci Grup''taki yerini koruduğu, bunun Türkiye'nin insan ticaretiyle mücadele alanında hayata geçirilmekte olan yoğun alışmaların kararlılıkla sürdüğünün bir göstergesi olduğu ifade dildi.

86 MAĞDUR KURTARILDI

Duyuruda, insan ticareti mağdurlarına hizmet vermek amacıyla 2005 yılında faaliyete geçen ''157'' acil yardım ve ihbar telefon hattı aracılığıyla 86 mağdurun kurtarıldığı da hatırlatıldı. Hattın duyurulması için hazırlanan bilgi broşürlerinin sınır kapılarında dağıtıldığı, kolluk kuvvetleri ve adli makamlara yönelik ğitimlerin yoğunlaştırıldığı, mağdur tespiti ve kurtarılmasında önemli başarılar elde edildiği kaydedilen duyuruda, kurtarılan mağdurların İstanbul ve Ankara'daki sığınma evlerinde bir süre himaye altına alındığı ve ülkelerine gönderildiği ifade edildi.

Duyuruda, Türkiye'nin, AB Komisyonu ile yürütmekte olduğu ''İnsan Ticaretiyle Mücadele Alanında Kurumsal Kapasitenin Artırılması Eşleştirme Projesi'' başta olmak üzere, birçok projeyi başarıyla hayata geçirdiğine, bu çerçevede, ''Karadeniz bölgesinde Bilgi Paylaşımı İçin Kapasite Artırımı Projesi''ne öncülük ettiğine de işaret edildi.