BIST 10.320
DOLAR 32,20
EURO 35,11
ALTIN 2.461,87
HABER /  SPOR

Saran adayını açıkladı

Sadettin Saran'dan karışık sinyaller geliyor. Eski yönetici başkanlık için ise en uygun ismi açıkladı.

Abone ol

Fenerbahçe'ed 24-25 Haziran"da gerçekleştirilecek Olağanüstü Genel Kurul öncesi Fenerbahçe başkanlığına talip olduğunu açıklayan Sadettin Saran, Başkan Aziz Yıldırım"ın 100. yılda başkanlığa devam etmesi gerektiğini söyledi.

Saran, "Basından takip ettiğim kadarıyla Başkan Aziz Yıldırım"ın döneceğini düşünüyorum. 8 yıldır bu görevi yapıyor. 100. yılda da başkanlığı sürdürmeli" diye konuştu.

Denizlispor maçında kaybedilen şampiyonluk sonrası yaşananları değerlendiren Saran, "Hiç beklenmedik şekilde Aziz Yıldırım"ın istifası söz konusu oldu. Bu, camiada şok etkisi yarattı. Aziz Yıldırım üç ay önce kongrede tek başına aday olmuştu. Başkanlık süresini de 3 yıla çıkarmıştı. Her şey yolunda gidiyordu. Şu anda istikrar gerekiyor. Bunun için de Başkanın geri dönmesi lazım" şeklinde konuştu.

Saran, adaylığı ve çıkarılan af ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulundu. Sadettin Saran, "25 Mayıs"ta çok açık şekilde başkanlığa talip olduğumu söyledim. Olağanüstü Genel Kurul"un 16 gün ertelenmesini istedim. Aziz Yıldırım, o zamanlar kesinlikle dönmeyeceğini söylemişti. Daha sonra benim de içinde bulunduğum kişilere af çıkaracağı söylendi. Ben bunu samimi bulmuyorum. Af istemiyorum. Çünkü suçlular af ister. Zaten cezamın bitmesine 10-15 gün kalmışken, böyle bir talebim olmadı. Benim o dönem söylediklerimde suç unsuru yoktu. Haysiyet Divanı"na savunmamı verirken, (yanlış anlaşıldım) desem, ceza almazdım. Adaylığıma gelince gözüken aday olamayacağım yönünde. Genel Kurulda seçim günü affedilip edilmeyeceğim belli olmadan aday olmayı çok gerçekçi bulmuyorum.

Aynı zamanda bu Genel Kurula da saygısızlık olur. Olağanüstü Genel Kurul"un 16 gün ertelenmesi halinde ve Aziz Bey"in dönmemesi halinde başkanlığı aday olacağımı söylemiştim" şeklinde konuştu.

Saran ayrıca, başkan adayı olduktan sonra kendisi hakkında kulübe icra yolladığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını, bu tip haberlerin başkan adaylığını açıklamasından sonra ortaya çıkmasının düşündürücü olduğunu söyledi.

Sadettin Saran, Başkan Aziz Yıldırım"ın gündem değiştirmek için ayrıldığı yönündeki görüşlere katılmadığını da söyledi. Saran, "Başkan"ın ayrılığında samimi olduğunu düşünüyorum. Bazı yerlerde Yıldırım"ın gündem değiştirmek için böyle bir şey yaptığı yer alıyor. buna katılmıyorum" dedi.

Transferlerin daha sakin kafayla yapılması geriktiğini de söyleyen Saran şöyle konuştu: "Tümer"in topçuluğunu kimse tartışamaz. Ama transerler daha sakin
kafayla yapılmalı. Misilleme olarak değil. Tümer daha önce benimle de konuştu. Kendisi ile B.Dortmund için görüştük. Türkiye"de askerlik sorunu olduğunu biliyorum. Bu kadar para verilip, bir de askere gitmesi söz konusu ise yazık olur. Bu transferin yerinde olmadığını düşünüyorum. Fatih
Tekke"ye gelince. Türkiye"nin en iyi futbdlcularından biri. Eğer alınırsa, her Fenerbahçeli gibi bende çok mutlu olurum" dedi.

Saran ayrıca, Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum"un başarılı oldugunu söyledi. Saran, "3 yılda 2 defa şampiyonluk yaşattı. Faturanın Daum"a kesilmesi doğru değil. Bu saatten sonra döneceğini düşünmüyorum.
Takımın başına çok iyi bir hoca gelecektir" diye konuştu.

Sadettin Saran, Fenerbahçe"nin son zamanlarda kamuoyunda neden sevilmediği sorusuna ise, "Şampiyonluk gittikten sonra bir çağrım oldu. Kavga son çaredir. Hakkını korumak sadece kavgayla olmaz. Yayıncı kuruluşlarla, federasyonla, kulüplerle iyi geçinmemiz lazım. Fenerbahçe"nin iletişim sorunu var" dedi.

Saran ayrıca, kulübün borcunun kendisini endişelendirdiğini de söyledi. Saran, "Bu borç her Fenerbahçeli gibi beni de endişelendiriyor.

Fenerbahçe"nin potansiyeli çok büyük. Taraftar, kulübüne her zaman maddi ve manevi restek veriyor. O yüzden halledilmeyecek bir sorun değil, yeter
ki acele transferler yapılmasın" şeklinde konuştu.

Saran son olarak, hedeflerinin gelip geçici olmadığını ve camianın birlik beraberliğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Saran, "Hedefimiz gelip geçici değil. Bundan sonraki kongre 2009 da hedefimizde pek bir sapma olmayacak. 100. yıl öncesi birlik beraberliğe ihtiyaç var. Artık kenetlenme zamanı" diye konuştu.