BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,15
ALTIN 2.468,68
HABER /  DÜNYA

Timesdan karamsar tablo

Saygın gazetelerden Financial Times Türkiye'nin üyeliğiği ile ilgili karamsar bir tablo çizdi.

Abone ol

Dünyanın önde gelen Finans gazetelerinden Financial Times, Türkiye"nin insan hakları kayıtları ve Kıbrıs"taki tansiyon ile ilgili kaygıların Avrupa Birliği"ni kaygılandırdığını ve Türkiye"nin AB yolunun tıkanabileceğini belirtti.

Financial Times gazetesinde Daniel Dombey imzasıyla yayınlanan haberde, gelecek hafta Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) yapılacak kritik toplantı için hazırlanan raporda, Türkiye için oldukça sert ifadelerin yer aldığı kaydedildi.

Haberde, rapora göre Türkiye"nin reformların uygulanması, ordunun dizginlenmesi ile ifade ve din özgürlüklerinin sağlanması için çok az adım attığı vurgulandı. eçen yıl AB yolunda bir yavaşlama kaydedildiği ifade edilen raporda, gerek mevcut yasaların tam olarak uygulanması gerekse yeni
birtakım yasal düzenlemelerin yapılmasına ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

Raporda ayrıca orduda sivil kontrolün sağlanması gerektiğini de belirtildi.İşkence ve kötü muamele ile ilgili raporların da kaygı verici olduğu aktarılan raporda, gayrı Müslim azınlığın haklarının da arttırılması
gerektiği ifade edildi.

Raporda, Güneydoğu"da durumun daha da kötüleştiği bildirilirken AB"nin Türk limanlarının bu yıl sonuna kadar Rumlara açılması için bir ültimatom verdiği ancak bu konuda bir adım beklentisinin eskisinden de uzak olduğu kaydedildi.