BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,12
ALTIN 2.467,63
HABER /  GÜNCEL

Sıcaklar 6-7 derece düşecek

Bir haftadır yurdu etkis altına alan kavurucu sıcaklar 6 ile 7 derece arası düşecek.

Abone ol

İstanbul bu haftayı serin ve parçalı bulutlu geçiriyor. Poyraz hafta boyu sert esecek, Perşembe gecesi ve Cuma günü İstanbul"da sağanak yağmur bekleniyor ve sıcaklık 24 dereceye kadar inecek. Ankara"da yarından itibaren bulutlanma artacak, sıcaklık 30 derecenin altına inmeye başladı. İzmir"de rüzgar karayele dönüyor, sıcaklıklar da düşmeye başladı. Adana"da lodos yarın da sert esecek, sıcaklık 40 derece civarında hissediliyor. Bugün İstanbul 26, Ankara 30, İzmir 32, Bursa 28, Adana 36 dereceye iniyor.

Marmara"da hava serinlemeye başladı. Sert esen rüzgarlar nedeni ile bu hafta genelde parçalı bulutlu ve bulutlu geçecek. Trakya çevrelerinde kısa süreli yağmur geçişleri görülebilir. Perşembe akşamı ve Cuma günü Marmara"nın genelinde sağanak yağmur görülecek ve sıcaklıklar biraz daha düşerek, 23-24 derecelere gerileyecek. Edirne 27, Balıkesir 30, Kocaeli 26 derece.

İç Anadolu"da hava az bulutlu, sıcaklıklar bölgenin batısından itibaren, kuzeye dönen rüzgar ile birlikte düşüyor. Çarşamba"dan itibaren Ankara-Eskişehir çevrelerinde havanın bulutlanması ile yağmur geçişleri de görülebilir. Bugün Konya 31, Eskişehir 28, Sivas 30 derece.

Ege"de rüzgar kareyelden sert esmeye başlıyor, bu nedenle egeliler bu hafta biraz serinleyecekler, sıcaklıkda 3-4 derecelik düşüşler olacak. Yarın Kütahya çevrelerinde, Perşembe günü ise kuzey egede yağmur geçişleri bekleniyor. Denizli ve Bodrum 32, Kütahya 27 derece.

Akdeniz kıyılarında ve Güneydoğu"da iki gün daha hava güneşli, rüzgar lodosdan esiyor, iki bölgede de halen yüksek değerlerde seyredecek sıcaklıklar, Perşembe günü mevsim normallerine inecek. Bugün Antalya 34, Gaziantep 37 derece.

Doğu Anadolu"da hava açık, yarından itibaren lodos sert esecek, Erzurum-Kars çevrelerinde yağmur geçişleri de olacak. Erzurum 28, Malatya 38, Van 27 derece.

Karadeniz"de Trabzon-Artvin çevrelerinde önümüzdeki günlerde yağmurlar devam edecek. Bölgede kuzeyden sert esmeye başlayan rüzgarlar, bulutlanmayı artırırken, sıcaklıklar düşüyor. Yarından itibaren Bolu-Zonguldak çevrelerinde de yağmur bekleniyor. Bugün Trabzon 24, Samsun 25, Bolu 27 derece.

ntv