BIST 10.170
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.471,72
HABER /  GÜNCEL

Nasreddin Hoca tartışması

Konya'nın Akşehir ilçesi Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Başkanı Taner Serin, kafaları karıştırdı.

Abone ol

Konya'nın Akşehir ilçesi Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Başkanı Taner Serin, Nasreddin Hoca'nın doğduğu evin Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Serin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde bu yıl, ''Nasreddin Hoca Doğum Şenlikleri''nin 28'incisinin düzenlendiğini anımsattı.

Nasreddin Hoca'nın, fikirlerini ve felsefesini Akşehir'den yaydığına, yaşadığına ve Akşehirli olduğuna dair bilgi, belge ve kayıtların bulunduğunu ifade eden Serin, ''NasreddinHoca'nın Sivrihisar'da doğduğu iddia edilen ev 300 yıllık bir evse, Nasreddin Hoca'nın orada doğduğuna inanacağım. Ancak o ev 200 yıllık bile değil'' dedi.

Bilimsel temele dayanmayan sebeplerle Nasreddin Hoca'ya sahip çıkılmaya çalışıldığını savunan Serin, ''Akşehir 800 yıldır Nasreddin Hoca'ya sahip çıkıyor. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri'nin de 47'incisini 5-10 Temmuz tarihlerinde yapacağız. Sivrihisar'daki şenlikleri, bölgeye turist çekmek için yapıyorlar. Biz yolumuza devam edeceğiz'' diye konuştu.

4 Haziranda Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde ''Nasreddin Hoca Doğum Şenlikleri'' düzenlenmiş, Eskişehir Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçarslan, törende yaptığı konuşmada, Nasreddin Hoca'nın doğduğu bilinen evin restorasyonu için gerekli çalışmaların sürdüğünü söylemişti.