BIST 10.320
DOLAR 32,23
EURO 35,13
ALTIN 2.464,19
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanın yüzde 42 iddiası

Başbakan Erdoğan 3 Kasım sonrası halkın verdiği desteğin yüzde 42'ye çıktığını iddia etti.

Abone ol

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında partililere konuşuyor. Son ekonomik gelişmeler ve piyasadaki dalgalanmaları Türkiye'nin aşabileceğini belirten Erdoğan 2013 yılında enflasyon hedeflerini yüzde 3 ve milli gelir hedeflerinin ise kişi başına 10 bin dolar olduğunu açıkladı.

Bu hedeflere inanmayanların olabileceğini söyleyen Erdoğan, "Bu hedeflere inanmayanlar olabilir. Onlaar verilebilecek cevap geride bıraktığımız 3.5 yıl olacaktır. Enflasyonu tek haneli rakamlara indireceklerinin sözünü tuttuk. Daha başka bir çok alanda hedefleri gerçekleştirdik. Bize muhalefet edenler hedefleri hayal olarak görmüşlerdi" diye konuştu.

DESTEK YÜZDE 42

Erdoğan, AK Parti'nin oy oranını yüzde 42 çıkardığını öne sürdü. Çetelerle mücadelenin hukuk kurallarına süreceğini belirten Erdoğan, son dönemde piyasalarda görülen dalgalanmanın da kontrol altına alındığını söyledi.

Erdoğan, AKP Meclis grubu toplantısında yaptığı konuşmada son siyasi ve ekonomik gelişmeler hakkında görüşlerini açıkladı.

 

3 Kasım 2002 seçimlerinden bu yana siyasette ve ekonomide güven ve istikrarın sağlandığını ifade eden Erdoğan, Türkiye'ye yapılan dış yatırımların bu sayede gerçekleştiğini belirtti.

 

Erdoğan, bu çerçevede, AKP'nin 3 Kasım seçimlerinde yüzde 35 olan oy oranının bugün yüzde 42'ye çıkardıklarını belirtti. Başbakan Erdoğan, “Türkiye AK Parti ile büyüyor, büyümeye devam ediyor. 3 Kasımda girdiğimiz ilk seçimden sonra toplumsal desteğimizi yerel seçimlerde yüzde 35'ten yüzde 42'ye çıkardık. Ülkeye getirdiğimiz demokratik güven ve istikrarla birlikte parti ve siyasetle biz de büyüdük. Bunun en önemli karşılığı, stadyumları, şehir meydanlarını dolduran on binler, yüz binlerdir. Bütün milletimizin tek bir talebi var; huzur, güven ve istikrar içinde büyümek ve kalkınmaktır” dedi.

 

AB HEYECANI

 

"AB katılım sürecimiz ilk günkü kararlılık hızıyla devam ediyor" diyerek AB sürecinin yavaşladığı eleştirilerine üstü örtülü yanıt veren Erdoğan, şöyle dedi:
   
"Avrupa Birliği hedefimiz geçici bir heves, dönemsel bir strateji değildir. Cumhuriyetimizin kuruluş ideallerine uygun olarak milletimizin her bir ferdini en ileri hayat standartlarına kavuşturma hedefidir. Bu hedefe adım adım ilerliyoruz. Gerek AB tarafı gerekse biz hükümet olarak katılım sürecimize en üst düzeyde bir özen ve hassasiyetle yaklaşıyoruz. AB sürecindeki gelişmeler Bakanlar Kurulu"nun değişmez gündem maddelerinden biri olarak kalmaya devam ediyor."

Türkiye'nin AB yolunda ilk günkü heyecanla yürüdüğünü ileri süren Erdoğan, AB ile 18 fasılda taranın bittiğini belirtti.

 

PİYASALARDAKİ DALGALANMA KONTROL ALTINDA

 

Piyasalarda yaşanan hareketliliğin sadece Türkiye'ye has olmadığını dile getiren Erdoğan, gelişen Brezilya, Rusya, gibi ekonomilerde de dalgalanma görüldüğünü belirtti. Erdoğan, ABD ve Batı Avrupa ülkeleri gibi gelişmiş ülkelerin bile dünyadaki dalgalanmadan etkilendiğini anlattı.

 

Türkiye'nin gündeminde istikrar talebi olduğunu belirten Erdoğan, mali disiplinden ve para politikalarından sapma olmayacağını vurguladı.

 

ÇETELERLE MÜCADELE

 

Erdoğan, hukuk kuralları çerçevesinde çetelerle mücadelenin sürdüğünü ve süreceğini belirtti.