BIST 8.774
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,07
HABER /  GÜNCEL

'Tuvalet' cezası veren Veysel İpekçi'den skandal açıklama!

AK Parti'li Güngören Belediyesi'nin Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi'den görevden alınmasına neden olan tuvalet skandalı ile ilgili açıklama geldi. İpekçi olayın yanlış aksettirildiğini iddia eden 9 dakikalık video yayınladı.

Abone ol

AK Parti'li Güngören Belediyesi skandal bir olayla gündeme gelmişti. Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi'nin bir çalışanına kendini gördüğünde selam vermediği ve ayağa kalkmadığı gerekçesiyle tuvalet cezası verdiği öne sürülmüş bir çok mecradan büyük tepki almıştı. Veysel İpekçi yayınladığı 9 dakikalık video ile açıklamada bulundu.

9 dakikalık video çekip yayınladı

“Sosyal medyada linç edildim. Sosyal medya iyi ve güzel şeylerin aktarılmasına da vesile olabilir. Bu nedenle ben de hak arayışımı buradan sizlerle paylaşıyorum. Ve her şeyi en ince ayrıntısına kadar sizlere anlatmaya çalışacağım.” diyen İpekçi 9 dakikalık video kaydında ilginç iddialarda bulundu.

“Basit bir olay büyütüldü”

İşte İpekçi’nin enteresan açıklamalarından bölümler;

*Güngören içindeki basit bir olayın, başkan yardımcısının aldığı bir kararın bu kadar büyüyeceğini aslında düşünmedim. İlk gün hemen istifamı açıklayarak olayın suhulet içinde Güngören özelinde çözüleceğini düşündüm.

*Daha sonra olay beni, ailemi, çevremi etkiler biçimde büyütülünce mecburen ve hiç gerek yokken 7 düvele karşı mücadele veren Reis-i Cumhurun gündemine gelince ve ona da yanlış aksettirildiğini düşündüğüm için bu açıklamayı yapma gereği hissettim.

Neden Güngören?

İpekçi, açıklamasında özetle; Güngören’de başkan Bünyamin Demir’le birlikte “komünizme ve kapitalizme alternatif bir ekonomik sistemi hayata geçirecekleri dönemde” ‘operasyon’ diye tanımladığı bu olayın gerçekleştirildiğini söyledi.

İpekçi şunları kaydetti;

*Neden Güngören bu konuya cevap vermek istiyorum.  Bu konu basit bir otur-kalk meselesi değildir. Bugün dünyada mevcut olan sistemin alternatifi bir ekonomik, sosyolojik, hukuksal bir sistemin mevcut sistem içinde hukuk zemin içinde denemelerini yaparak, Ak Parti’nin birleştiren yapısına güvenerek ve dayanarak buraya geldik. Ve burada bu hizmetleri yapmak istiyoruz.

“Komünizm, kapitalizm…”

*Genel olarak söylemek istediğim şudur ki kapitalizm, komünizm, bizim getirmiş olduğumuz kooperatiflerle beraber halkın ortak edilerek, ortaklık modeli… Halka anlatılması modelini geliştirmek için geldik.

*Belediye başkanımızın bu kitabı zamanında Cumhurbaşkanımıza atfedildi. Kitabın adı “Faizsiz ekonomide ortaklık sistemi…”

“Bu sistemi Güngören'de uygulayacağımız dönemde…”

*Aynı şekilde bizler bugün bir teoride olan bugün kooperatifte uyguladığımız sistemi Güngören Belediyesi’nde gündeme getireceğimiz bir zamanda bu olay gündeme getirildi. Ve anlamsız bir şekilde tüm Türkiye’ye yayıldı.

Olay gününü anlattı

Olayı bir ‘tezgâh’ olarak niteleyen ve ‘dış güçleri’ adres gösteren İpekçi Şoför E.T.'ye ‘neden ceza verdiğini' de şöyle anlattı;

*Bizler olayın vuku bulduğu günden bir gün önce belediye başkanıyla beraber ilçemizi (AK Parti Güngören İlçe Teşkilatı) ziyaret ettik. Şoför arkadaşımız orada ayağa kalkmadı. Ne girerken ne de çıkarken… Ben de kendisini sabah çağırdım ve katın bulunduğu yere sandalyeyi çekerek ona amirleri geldiğinde, sadece benim için değil tüm amirleri, geldiğinde ayağa kalkmasını söyledim. Bunu basına sızdırmamasını söylemedim.

*Ona, bana değil başkana saygılı olması gerektiğini, çünkü başkanı milletin seçtiğini söyledim.

*O koridor benim koridorum değil.Diğer başkan yardımcısının koridorudur. Personel arkadaşımızın bulunduğu kapı acil çıkış kapısıdır, tuvalet kapısı değildir.

“Odama çağırdım 45 dakika çay içtim”

*Burada bir hata varsa Başkan’a söylenebilirdi. Basına sızdırılmaması gerekirdi. Personelin orada toplandığını duyunca da hemen çok kısa bir sürede hemen yanına gittim ve arkadaşı makam odama aldım. 45 dakika çay içtim.

Çöp toplama sabotajı!

Veysel İpekçi, 31 Mart seçimlerinden sonra kendisine ve başkan Bünyamin Demir’e belediye içinde ‘çöp toplamama’ sabotajında da bulunulduğunu açıkladı.

İpekçi “8 aydır çöp olayında sajotajlar yapılıp destansı mücadelek incelendiğimde bunun da ilk tertip olmadığı anlaşılacaktır” dedi.

“Talimatımın arkasındayım”

“Ben amir olarak verdiğim talimatın arkasındayım.” diyen İpekçi  “Hata yapmış olabilirim ama hatamın bütün kamuyouna yansıtılmasını benim vicdansız birisi olduğuma dair iddaları kamuoyunun vicdanını bırakıyorum.” dedi.

Ne olmuştu?

İstanbul Güngören'de Belediye Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi meclis üyeliğinden düşürüldü. Güngören Belediyesi'nde çalışan kişinin ayağa kalkmadığı gerekçesiyle Belediye Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi tarafından cezalandırılması tepki çekmişti.

Görevden alınmıştı

Görüntünün sosyal medyada yayınlanması üzerine Belediye Başkan Yardımcısı görevinden alınmıştı. 

Belediye meclis üyeliğine son verildi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in, "istifa eden şahsın belediye meclis üyeliğine devam etmesini de uygun görmüyoruz" ifadesi üzerine Veysel İpekçi'nin belediye meclis üyeliğine son verildi. Makam odasına ise kilit vuruldu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Acun düğmeye bastı Zuhal Topal'la Sofrada final mi yapıyor?
Foto Galeri Acun düğmeye bastı Zuhal Topal'la Sofrada final mi yapıyor? Galeriye Gözat