BIST 10.151
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.397,33
HABER /  GÜNCEL

Türkiyeyi kahreden kaza

Erzincan'da Sansa deresine askeri helikopter düştü. Kazada 4 subay ile bir astsubay şehit oldu.

Abone ol

ABD’li Bell firmasının ürettiği UH-1 helikopteri Erzurum-Erzincan Karayolu’nda Sansa Deresi Mevkii’ne düştü. Helikopterde şehit olan Teğmen RafetErsoy’un Bursa’daki ailesi haberi duyunca perişan oldu.

Erzurum’daki birliklerde denetleme yaptıktan sonra Erzincan’da 3’üncü Ordu Komutanlığı’na dönen askeri heyeti taşıyan helikopter, Sansa Deresi mevkiinde yüksek gerilim hattına çarparak düştü. Kazada 4 subay ile bir astsubay şehit oldu, 1 subay yaralandı.

Erzurum-Erzincan karayolu üzerinde bulunan Sansa Deresi mevkiindeki helikopter kazası saat 16.30’da meydana geldi. Erzurum’daki denetimden dönen askeri heyeti taşıyan UH-1 tipi askeri helikopter Erzincan’a 55 kilometre uzaklıktaki Sansa Deresi Mevkii’nde dağlık bölgeyi geçerken yüksek gerilim hattına çarptı. Hızla irtifa kaybeden helikopter yere çakıldı ve yanmaya başladı. Helikopterin düştüğünü gören köylülerin güvenlik güçlerine haber vermesi üzerine bölgeye arama ve kurtarma ekipleri sevkedildi.

Ekipler kaza yerine ulaştıklarında 4 şehit ve 2 yaralıyla karşılaştı. Kazada Topçu Albay Ömer Bora, Topçu Yarbay Suat Özkan, Pilot Yüzbaşı Yusuf Ziya Ertem ve Teğmen Rafet Ersoy şehit olurken Üstteğmen Cemal Kamacı ile Üstçavuş Fatih Ayhan yaralandı. Ancak teknisyen Astsubay Üstçavuş Fatih Ayhan, tedavi gördüğü Erzincan Devlet Hastanesi’nde saat 19.30’da yaşamını yitirdi. Düşen helikopterde bulunanlardan hayatta kalan tek kişi olan Üsteğmen Cemal Kamacı ambulans uçakla Ankara’ya götürülerek tedavisine GATA’da devam edilecek. Helikopterin yüksek gerilim hattına çarpma nedeni henüz belirlenemedi.