BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Bu dizi ortalığı karıştırır

Alman televizyonu ARD'de yayımlanmaya başlanan yeni dizide bir sahne çok konuşulacak gibi.

Abone ol

Alman televizyonu ARD'de yayımlanmaya başlanan "Türkisch für Anfaenger-Yeni Başlayanlar İçin Türkçe" adlı dizi, tartışma yarattı.

Kültürel çatışmaların işlendiği dizide ailenin yarısı Alman yarısı Türk. Dizinin bazı sahneleri karikatür krizini aratmayacak nitelikte. Alman kardeşin müslüman kız kardeşinin namaz kıldığı ortamda çırılçıplak bir erkek resminin bulunduğu seccade üzerinde namaz kılmaya çalışması tepki çekti. Türbanlı kızın seccadeyi çevir demesi üzerine Alman kız dediğini yapıyor. Ancak bu sefer çıplak adamın arka tarafının bulunduğu resim ortaya çıkıyor. Rezil sahneler bununla da bitmiyor. Kız çıplak fotoğrafın üzerinde seCdeye gidiyor. Alman kızı daha sonra mescid içinde dans ediyor.

Alman televizyonundaki dizide Türk gencin Alman kardeşlerine "Patates" demesi ortalığı karıştırdı. Bild gazetesi, "Türkler arasında gerçekten böyle bir benzetme var mı?" diye sordu.

Maral, "Evet, çünkü burada çok patates yeniyor" yanıtını verdi. Alman kardeşlerin Cem'in giydiği jogging pantolonlarını "hızlı seks pantolonu" olarak tanımladığını belirten gazete Maral'a, "Türklerin kafasında sadece seks mi var?" diye sordu. Maral, "Bu pantolonları Türkiye'den getirmedik" diyor.