BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,33
HABER /  GÜNCEL

Üstada erotik suçlama

Mason eski büyük üstadı Kaya Paşakay'ın erotik kanalları izleyip ücretini locaya ödettirdiği iddia edildi.

Abone ol

Yolsuzluk suçlamasıyla masonluktan atılan Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Locası eski büyük üstadı Kaya Paşakay ile ilgili iddialara yenileri eklendi. Paşakay’ın üstatlığı boyunca özel harcamalarını locaya fatura ettiği söyleniyor.

Buna göre, 1 trilyonluk mefruşat alımı, 5.5 milyarlık altın tabanca, 1.5 milyarlık kadın iç çamaşırı ve kaldığı pahalı otellerdeki "erotik kanalları" izleme ücretlerini locaya ödettirdi.

HÜR ve Kabul Edilmiş Masonlar Locası Genel Kurulu, Yönetim Kurulu’na her yıl cari harcamalar için bir bütçe veriyor. Bunun dışında belirli tutarda emeklilik, eğitim bursları ve ihtiyaç fonları bulunuyor. Locayı karıştıran usulsüz harcama iddiaları da 7 trilyon lira tutardaki bu fonlardan kaynaklanıyor. İddiaya göre bu fonlar, Üstat Kaya Paşakay’ın keyfi kararları doğrultusunda harcandı. Paşakay, ABD, Belçika ve Fransa’da düzenlenen toplantılara götürdüğü kalabalık grupları, lüks otellerde büyük harcamalarla ağırladı.

İddialara göre Paşakay, 1 trilyonluk mefruşat alımını, 5.5 milyarlık "altın tabanca"yı, kaldığı lüks otellerdeki erotik kanalları izleme ücretlerini ve 1.5 milyarlık iç çamaşırı masrafını locaya fatura etti.

Özellikle eşi Rabia Hanım’ın kıyafet, mücevher gibi pahalı isteklerini karşıladı. Diğer masonların söylediğine göre Kaya Paşakay’ın yurt içinde ve yurt dışında gittiği her gezide, yanında mutlaka eşi de vardı. "Büyük Hemşire" Rabia Hanım, cumhurbaşkanı ve başbakan eşi gibi itibar görüyor, bir dediği iki edilmiyordu.

Üstadın faturalarında Pay TV var mı bilmem

Locadan ihraç edilen eski Mali Sekreter Prof. Dr. Sait Sevgener, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Olay artık çirkinleşti. Erotik kanallar, iç çamaşırları... Sizce benim önüme iç çamaşırı faturası gelmiş olabilir mi? Böyle bir şey olamaz. Ben üstadın otel faturalarını elbette imzaladım. Onun içinde Pay TV (erotik kanal) ücreti varsa bilemem. Ben üstadın gece odasında ne yaptığını takip edemem. Olayların bu raddeye gelmesi bazı sorunların basın üzerinden halledilmeye çalışılmasıyla oldu."

Haber: Ezgi Başaran
Kaynak: www.hurriyet.com.tr