BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  SPOR

Ümit Özat ümitli !

Roberto Carlos da gelse ben yine elimden geleni yapar, devamlı çalışırım.

Abone ol

"Beni bir maçta eleştirenler attırdığım golleri de sorsun. 2 senede 28 asistim var. Roberto Carlos da gelse ben yine elimden geleni yapar, devamlı çalışırım."

Sadece yakınlarına anlatıyor
F.Bahçe'de haftalardır Roberto Carlos konuşuluyor, dünyanın en tanınmış sol kanat oyuncusunun gelecek sezon sarı-lacivertli formayı giyeceği söyleniyor. Bu durumda da ister istemez F.Bahçe'de yıllardır sol kanatta görev yapan kaptan Ümit Özat akıllara geliyor. Tecrübeli kaptan bazı kesimlerce hep eleştiriliyor, hatta yaptıkları görmezden geliyor. O ise bazıları gibi ortaya çıkıp kendini anlatmayı sevmiyor. Ancak son dönemde yine ağır eleştiriler gündeme gelince kaptan çok yakın çevresine ilginç sözler söyledi:

'Nutkumuz tutuldu'
"Beşiktaş maçında yediğimiz 2. gol yüzünden herkes beni suçluyor. O golde sadece benim değil, hepimizin konsantrasyon eksikliği vardı. Sergen topu göğsüne aldığından beri süre gelen hatalar zincirinde golü yedik. İngiltere Ligi'nde milyon dolarlık futbolcular öyle ortalar yapıyor ki dağlara taşlara. Ama orada seyirci futbolcuya verdiği moralle onu bir sonraki pozisyona hazırlıyor. Dünyanın en iyi defansı bile olsan futbolda bazen öyle anlar oluyor ki nutkun tutuluyor. İşte Sergen'in attığı goldeki olay da bundan ibaret.

'Ben sahada cevap veririm'
Bir maçta bu kadar üzerime gelinmesine anlam veremiyorum. Halbuki kimse bana attırdığım golleri sormuyor. 2 senede 28 asistim var. Daha ne olsun. Bir de forvetimizin atamadığı gol paslarını saysam 60-70'i bulur. Şükrü Saraçoğlu'nda sadece bir tribünden çıkan uğultu ve ıslık, benim olduğu kadar başka takım arkadaşlarımın da performansını etkiliyor. F.Bahçe'de 5 sezondur devamlı eleştiriliyorum zaten. Ama çıkıp da kimseye cevap vermem. Üzüntüyü içimde yaşarım. Benim eleştirilere cevap vereceğim yer maç ve idmanlardır.

'Transfer hep olur'
Roberto Carlos dünyanın kabul ettiği en iyi sol bek. F.Bahçe'ye ben stoper olarak oynarken 6, orta sahada oynadığım zaman 8 ve sağ kanatta olduğum dönemde neredeyse bir o kadar futbolcu transfer edildi. Sonuçta futbolcunun oyuna küsme gibi bir lüksü yok. Ter dökmen, forma için var gücünle çalışman gerekir ki karşılığını alasın. Ben bir mevkiinin adamı değilim. Profesyoneliz, 50 tane futbolcu da transfer edilir bir takıma. Hele Ümit Özat'a küsmek hiç yakışmaz. Roberto Carlos da gelse o yine elinden geleni yapar ve devamlı çalışır.

'Hep markajdayım'
Dünyanın en iyi takımlarından Milan'da Vieri gidiyor, Inzaghi geliyor, Shevchenko var, bir de üzerine 'Ronaldo'yu alacağız' diyorlar. Ne yapsın buradaki futbolcular, küssün mü? Tabi ki iyi yabancılar gelsin ve kalite artsın. Türkiye'de defans oynayıp da markaj altında olan tek futbolcu Ümit'tir. İstediğimi saha içinde bazen yapamıyorum çünkü markaj altında oluyorum. Zaten kurtulduğum anda da gerekli ortalan yapıyorum. İnsanlar eleştirirken insaflı olsun. Ve saha içindeki performansa daha dikkatli baksın."