BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,82
ALTIN 2.439,16
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'yi büyük doğal afetler bekliyor!

Sert bir düşüş ve ya çıkışla değişen hava sıcakları Türkiye genelinde çok ciddi sorunlar meydana getriyor. Her deşiğim bir doğal felaket olabilir...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM İstanbul Teknik Üniversitesi Meteroloji biriminden Prof. Orhan Şen Habertürk ekranlarında bir anda azalan ve artan hava sıcaklıklarının ülke geneline etkilerini anlattı.

Aralık ayının ilk gününden itibaren yüksek oranda artıp azalan hava sıcaklıkları Türkiye'nin genelini oldukça olumsuz etkiliyor. Bu azalıp artmalar normal mi? Prof. Orhan Şen bu soruya yanıt verdi.

Prof. Orhan Şen'in açıklamalarından satır başları;

3 gün içerinde bir anda 10 derece artan ve ya azalan bir hava sıcaklığı daha öncelerde gözükmüyordu. Ama artık bunlara alışık olmamız lazım. Bu tür meteorolojik değişikler atmosferde çok büyük zararlara yol açıyor. Doğal felaketleri meydana getirir.

METEOROLOJİ'Yİ DİKKATLE TAKİP EDİN

Gördük ki bu tarz sert değişikliklerden sonra lodos da ve poyraz da estiği zaman beraberinde doğal afeti getirdi. İzmir'de Şile'de ve Antalya'da bunu görüyoruz. Bundan sonra bunların önüne geçmek için dikkatle meteorolojiyi takip etmemiz lazım.

BÜYÜK FELAKETLER GELİYOR

Eğer önlemlerimizi almazsak başımıza büyük felaketler gelebilir. Bu felaketler, doğal afetler gün geçtikçe artacak. Bundan sonra Türkiye'de yapılacak her yeni proje için bu havalanları olabilir değişen hava koşulları mutlaka göz önünde bulundurulmalı.

Önümüzde uzun bir kış var hava sıcaklığının her iniş çıkışında bir doğal afet olabilir. Tüm birimlerin çok dikkatli olması gerekir.