BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.440,68
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

CHP'nin bu anketi Gökçek'i çıldırtacak

AK Parti'nin 3 dönem şartına takılan Gökçek, CHP'nin bu anketinde de gerilere düştü.

Abone ol
CHP'nin seçim anketi AK Partili Melih Gökçek'i kızdıracak! Ankara'da Gökçek'in oy oranının partisinin yüzde 20 gerisinde olduğunu iddia eden CHP'li Gökhan Günaydın, CHP'nin yerel seçimlerde tarihi rekor kıracağını iddia etti. Günaydın'a göre Ankara ve İstanbul'da 2014 yılında CHP'nin olacak! 

CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, İzmir ve Türkiye genelinde yaptıkları seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. Anketin yüz noktada 250 bin denekle gerçekleştirildiğini söyleyen Günaydın, özellikle İzmir'de partisinin tarihi bir başarı kazanacağını iddia etti. 
 
İzmir’de, Tire ve Bayındır hariç olmak üzere tüm ilçelerde belediyelerin CHP’li olduğunu ve 2014 yılındaki seçimlerde İzmir'in tüm belediyeleri kazanacaklarını söyleyen Günaydın, metropol ilçelerde AK Parti'nin açık ara önünde olduklarını kaydetti. Günaydın, İstanbul ve Trakya’da tarihi rekor kıracaklarını iddia ederek şunları söyledi:

 “Türkiye genelinde 100 yerde anket yaptık. Bu kamuoyuna açıklanmak üzere yapılmış bir anket değil. Tam tersine bu CHP’nin aday ve strateji belirlemesine katkı sağlanması için yapıldı. Kamuoyunda bu anketleri çarpıtmaya gayret edenler var. Bu manipülasyonu önlemek için kısmi bilgilendirme yapıyoruz. İstanbul’da da 12 CHP belediye açısından sorun yok. Beyoğlu, Beykoz gibi Çekmeköy gibi altı yedi yeni ilçeyi de katacağız. Ve büyük ilçelerin oyuyla da CHP 2014 Martında İstanbul’u alacak. Trakya açısından tarihi bir rekor gelmekte olduğunu söyleyeyim.”
 
Konuşmasında Balıkesir'de üç partinin at başı gittiğini ancak durumun CHP lehine dönüşeceğine inandıklarını söyleyen Günaydın, CHP'nin aynı başarıyı Muğla ve Aydın olmak üzere tüm Akdeniz'de göstereceğini iddia etti. Antalya'da açık ara önde olduklarını da söyleyen Günaydın, Mersin'de MHP'nin varlık gösterdiğini ancak seçimlerde buradan da bir kez daha başarıyla çıkacaklarını anlattı.

GÖKÇEK'İ KIZDIRACAK AÇIKLAMALAR 
 
Günaydın, partisinin yine anket sonuçlarına göre, İç Anadolu Bölgesi’nde de Ankara ve Eskişehir başta olmak üzere yüksek bir başarı göstereceğini savunarak şöyle konuştu:

“CHP çok doğru bir belediye yönetimi sürdürüyor. 2014’te de yine CHP Ankara’da başarılı olacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oyları partisinin oylarının 20 puan gerisindedir. Melih Gökçek yine 3. Partide aday gösterilme sürecine girmek istiyorsa, yapmadıklarını yapmak durumundadır. Çankaya’sından Yeni Mahalle’sine Etimesgut’tan Mamak’a Ankara yarışında CHP çok ciddi varlık gösterecek.”