BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.439,64
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'nin hedefinde Davutoğlu var!

MHP lideri Bahçeli, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun dış politikasını kendi üslubuyla eleştirdi.

Abone ol
MHP lideri Bahçeli, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde hükümetin dış politikasını eleştirirken Ahmet Davutoğlu'nu yerden yere vurdu. Bir dönem kendiside akademisyen olan Bahçeli, Davutoğlu'nun ünlü kitabı Stratajik Derinlik adlı eserine demediğini bırakmadı! 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde Erdoğan'ı eleştirirken ölçülü davrandı; ancak iş terörle mücadele ve dış politikaya gelince üslubunu sertleştirdi. Bahçeli'nin hedefinde iki isim vardı. Bahçeli her iki ismi Meclis kürsüsünden açıkça ifade etmese de bunlardan ilki açılım politakısının mimarı olarak nitelendirilen Beşir Atalay oldu. Uzun yıllardır tanıdığı bir isim olan Beşir Atalay'ı, terörü tırmandırmakla suçlayan Bahçeli'nin hedefindeki ikinci isim ise yine kendisi gibi bir dönem akademisyen olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu oldu...

"STRATAJİK DERİNLİK" OLDU STRATEJİK KÖRLÜK, DERİN ÖNGÖRÜSÜZLÜK...

Türkiye'nin ikinci ana sorununun dış politika olduğunu söyleyen MHP lideri, isim vermeden Davutoğlu'nu eleştirdi. Türkiye'nin uluslararası zikzaklar çizdiğini iddia eden Bahçeli, Ahmet Davutoğlu'nun Türkiye'nin dış politikasına ilişkin çeşitli değerlendirmelerin yer aldığı "Stratejik Derinlik" adlı ünlü kitabından yola çıkarak, hükümetin dış politikasını "stratejik körlük ve derin öngörüsüzlük" sözleriyle eleştirdi. 

Komşularla sıfır sorundan tümüyle sorun yaşanılan bir konuma gerilendiğini anlatan Bahçeli, ''Ecdadımızın atıyla gittiği yerlere biz de gideriz' anlayışı, neredeyse başını dahi çıkaramayacak bir duruma gelmiştir'' dedi.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Irak'a alınmamasının öncelikle Bağdat yönetiminin kabalığı ve densizliği olduğunu vurgulayan Bahçeli, buna neden olan hükümet politikalarının da ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, ''Bu ülkeyle ilişkiler dar alana kıstırılmış, PKK himayecisi Barzani biricik dost mertebesine çıkmıştır'' diye konuştu.