BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.436,32
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan bedava sucuğun kaynağını açıkladı!

Başbakan Erdoğan, Kayseri'de dağıtılan sucukların finansörünü açıkladı.

Abone ol
Başbakan Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasaki'ye ödediği 75 bin liralık tazminatı Meclis'e taşıdı. Kayseri'de dağıtılan sucukların finansörünün Kılıçdaroğlu olduğunu anlatan Erdoğan, CHP liderinin haftalarca söylediği mesnetsiz iftiraların karşılığında bu parayı kuzu kuzu ödemek zorunda kaldığını söyledi. 

Kayserili sucuğuyla Meclis gündemine geldi, Erdoğan bedava sucuğun finansörünü açıkladı. Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştiren Erdoğan, CHP sıralarından gelen eleştirileri ise yine Meclis kürsüsünden cevapladı.

Zaman zaman tansiyonun yükseldiği ve Meclis Başkanı Cemil Çicek'in müdahale etmek zorunda kaldığı görüşmelerde Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ekonomik verileri çarpıttığını iddia etti. Karneyi milletin verdiğini ve tüm seçimlerde AK Parti hükümetlerinin milletten tam not almayı başardığını söyleyen Erdoğan, sadece savunma sanayinde ihtiyaçların iç kaynaklardan karşılanma oranının iki kat arttığını açıkladı. 

"SUCUĞUN PARASI KILIÇDAROĞLU’NDAN" 

Kayseri’de, Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından bugün yoksul ailelere 3.5 ton sucuk dağıtıldığını ve bunun parasal kaynağının belediye ya da devlet olmadığını belirten Başbakan Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun tazminatı kuzu kuzu ödediğini söyleyerek şöyle konuştu:
 
"Bu sucuk nereden çıktı diyeceksiniz. Zira bu sucuklar için CHP genel başkanına şükranlarımı ifade ediyorum. Sadece genel başkana değil, 2011 yılı bütçe açılışı sırasında eline yalan yanlış bilgileri tutuşturan arkaladaşlarına da teşekkür ediyorum. Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanıma attığı iftiralarla ilgili 3 dava sonuçlandı ve kendisi 75 bin TL tazminat ödedi.
 
Yolsuzluk çirkindir, kul hakkı yemektir, haramdır ve insanlık dışıdır. Ancak o ne kadar çirkinse, belgesi olmayan, mesnetsiz, delilsiz şekilde ithamda bulunmak da çirkin, haksız ve insanlık dışıdır..."

"SEN GENEL BAŞKANINI CİDDİYETE DAVET ET"

CHP'li milletvekilleri, Başbakan Erdoğan'ın bu sözlerine tepki gösterdi. Erdoğan, CHP sıralarından laf atılması üzerine, ''Önce sen Genel Başkanı'nı o ciddiyete davet et, ondan sonra gereğini yaparız biz'' dedi.