BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.514,01
HABER /  GÜNCEL

Mersin sular altında

Mersin'de yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Abone ol

Mersin’de etkili olan sağanak yağmur nedeniyle bazı ev sokaklar su altında kaldı. Evleri su altında kalan vatandaşlar belediye ekiplerine tepki gösterirken mahsur kalan bazı vatandaşlar polis ekipleri tarafından kurtarıldı. Ateşi yükselen bir çocuk ise polis ekipleri tarafından çağrılan ambulansla hastaneye götürüldü.

Mersin’de etkili olan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle Şevket Sümer, Çay ve Çilek gibi bazı kenar mahallelerde bulunan evlerin zemin katları su altında kaldı. Kanalizasyonları tıkanması nedeniyle bazı evlere ise lağım suları doldu. Vatandaşlar belediye ekiplerinin yetersiz kalması nedeniyle evlerindeki suları kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Sokakların su ile dolması nedeniyle bazı araçlarda trafikte mahsur kaldı. Bazı okulların bahçeleride sularla doldu. 

Merkez Akdeniz ilçesine bağlı Çay Mahallesi’nde ise rögarların tıkanması nedeniyle önce cadde ve sokaklara dolan sular daha sonra evlere girdi. Evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar polis ekipleri tarafından zırhlı araca bindirilerek geceyi geçirmek üzere yakınlarının evlerine bırakıldı. 

Evleri su altında kalan ve ateşi yükselen bir çocuk ise polis ekiplerinin çağırdığı 112 ekiplerince tedavi edilmek üzere hastaneye götürüldü. 

Öte yandan evleri yağmur ve lağım suları içinde kalan bir aile ise kendilerine yardım eli uzatmayan belediye ekiplerine tepki gösterdi. Çocuklarının lağım suları nedeniyle enfeksiyon kaptığı ifade eden bir anne “Belediye ekiplerini çağırdık ama gelmiyorlar. Gelseler bile biraz temizliyor daha sonra gidiyorlar.” şeklinde konuştu.