BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.440,53
HABER /  POLİTİKA

Kışanak AK Parti'yi bu fotoğraflarla vurdu!

BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak 2013 bütçe görüşmelerinde kürsüye çıktı

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak 2013 bütçe görüşmelerinde kürsüye çıktı ve yine AK Parti'yi suçladı.

AK Parti'nin ayrımcı bir politika izlediğini söyleyen Kışanak ayrıca AK Parti hükümeti döneminde yükselen bir bütçenin olduğunu söyledi.

''AKP hükümetinde grafiği yükselen bütçe var. AKP döneminde hızla yükselen tek şey örtülü ödenek artışıdır. Örtülü ödenek demek ülkede yönetimin rutin dışına çıkması demektir. Biz bunu 90'lı yıllarda Sayın Demirel'den duyduk. Yani kanunsuz uygulamalar.''

İşte Kışanak'ın konuşmasından satır başları;

BU BÜTÇEDE KADININ ADI YOKTUR

Bu bütçede kadının adı yoktur. Neden derseniz? Türkiye'de çalışan her 3 kadından 2'si işsizdir. Türkiye'de kadın istihdamı resmi verilere göre bile yüzde 24 düzeyindedir. Erkeklerde bu oran yüzde 70. Kamusal istihdamda tam ayrımcılık politikası sürüp gidiyor. Türkiye'de kamuda üst düzey yöneticilerin yüzde 10'u kadınlardan oluşuyor.

AKP sermaye karşısında emekçileri güçsüzleştirdiği gibi kadınları da erkek emeğinin karşısında güçsüzleştiren bir politika sürdürüyor. Ekonomik yaşamda kadınlara eşit davranılmıyor. Bu bütçe sadece kadınları gözardı etmekle kalmıyor. Bir savaş bütçesi olduğu için bir kez daha kadınları vuruyor.

Faturanın en ağırını kadınlar ve çocuklar çekiyor. screen-shot-2012-12-10-at-4.31.13-pm.png

AK PARTİ DÖNEMİNDE GRAFİĞİ YÜKSELEN BÜTÇE VAR

AKP hükümetinde grafiği yükselen bütçe var. Bu grafik örtülü ödeneğin grafiğidir. AKP döneminde hızla yükselen tek şey örtülü ödenek artışıdır. Örtülü ödenek demek ülkede yönetimin rutin dışına çıkması demektir. Biz bunu 90'lı yıllarda Sayın Demirel'den duyduk. Yani kanunsuz uygulamalar. Yani yasaların iktidarı tanımadığı rutin dışına çıkmak.
AKP hükümeti bu ülkenin yasalarını kendisine vermediği kanun dışı uygulamalarını arttırmıştır.

ANADİLDE EĞİTİME KARŞI ÇIKAN ASİMİLASYON POLİTİKASINI SAVUNUR

Ülkelerin yaşam kalitesi açısından iki tane önemli şey vardır. Eğitim ve sağlık. AKP hükümeti döneminde bu politikaların ne kadar düştüğünü görebiliriz. Anadilde eğitim talebi en demokratik, en insalcıl taleptir.

Ana dilde eğitim hakkına karşı çıkmak asimilasyon politikasını savunmaktır. Anadilde eğitime karşıysanız asimilasyondan yanasınız. Açıkça çıkıp bunu söylersiniz.  En nihayetinde bu ülkede Kürtçe ile ilgili yapılan değişikliklere verilen ad yaşanan diller adıdır. Yani ölmesine imkan verilmeyen geliştirilmesine izin verilmeyen dillerdir.

4 TANE FOTOĞRAF GÖSTERDİ

Kışanak, önce KCK tutuklamalarını hatırlatarak BDP'li yöneticilerin tek sıraya dizildiği fotoğrafı gösterdi. Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında çekilen fotoğrafı gösteren Kışanak, Uludere'de 35 köylünün hayatını kaybettiği saldırının ardından yan yana dizilmiş cenazeleri gösterdi. Kışanak son olarak, PKK cenazesine biber gazlı tazyikli su müdahalesini gösteren kareyi paylaştı.

Ardından dokunulmazlıkları hatırlatan Kışanak, 'Siz önce bunların hesabını verin sonra bizim dokunulmazlığımızı görüşün' dedi.

esh3202_4.jpg

esh3471_12.jpg

esh6717_6.jpg

esh9509_5.jpg