BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.439,64
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan bıraksa kavga çıkacaktı!

Erdoğan, İsrail konusunda CHP'nin ortaya attığı iddialara sert bir dille cevap verince Meclis'te tansiyon tavan yaptı.

Abone ol

Meclis'teki bütçe görüşmelerinin dün akşamki bölümü AK Parti ile CHP'li milletvekillerinin karşılıklı söz düellosuyla sonlandı. Erdoğan kürsüdeyden CHP'lilerin sık sık müdahale etmesi gergin dakikaların yaşanmasına neden oldu. Meclis TV, gergin anları ve sataşmaları göstermek yerine konuşması boyunca Erdoğan'ı gösterince, CHP'lilerin bu protestoları ekrana yansımadı.

Meclis'teki bütçe maratonunun ilk bölümü liderlerin konuşmalarıyla geç saatlerde sona erdi. BDP'li Kışanak'ın konuşmasını izlemeyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin eleştirilerini ise birer birer not etti.

Son olarak Bahçeli'yi dinleyen Erdoğan, yaklaşık 1,5 saatlik bir aradan sonra Meclis Genel Kurulu'nda milletvekillerini hitap etti. Meclis Başkanı Çiçek'ten torpil isteyen ve ek konuşma süresi alan Erdoğan, CHP'li Kılıçdaroğlu'nu İsrail ile pazarlık iddiaları nedeniyle sert sözlerle eleştirdi.

"İSPAT EDEMESSENİZ MÜFTERİSİNİZ"

Türkiye olarak, güçlünün yanında değil, haklının yanında; zalimin yanında değil, mazlumun, mağdurun yanında yer aldıklarını söyleyen Erdoğan, İsrail ile kapalı kapılar ardından pazarlık yapılmadığını söyledi. CHP sıralarına dönerek, "iddianızı ispat edemesseniz müfterisiniz" diye seslenen Erdoğan, CHP sıralarından yüksenen protesto seslerine ise  "Bu pazarlıkları yapacak tıynette bir siyaseti gütmedik, o size ait bir şeydir" sözleriyle cevap verdi.

"CHP SIRALARI KARIŞTI"

Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından AK Partili ve CHP'li milletvekilleri arasında kısa süren gerginlik yaşandı. Bu sırada Genel Kurul'dan seslerin yükselmesi üzerine TBMM Başkanı Cemil Çiçek araya girerek, tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Diğer parti liderleri konuşurken herhangi bir müdahale olmadığını ve Meclis kürsüsünden herkes kendi düşüncesini dile getirdiğini söyleyen Çiçek, Mahmut Tanal'ı uyararak, müzakarelerdeki üslubu konusunda uyardı.
 
Bu sırada, CHP sıralarından ''tahrik edici konuşuyor'' denilmesi üzerine Başbakan Erdoğan, ''(Kapalı kapılar ardında İsrail ile ne konuştunuz?) demek tahrik edici değil mi?'' diye sordu.
 
Bu sırada AK Parti sıralarından CHP Grubuna yönelik tepki gösterenlerin olması üzerine Erdoğan, ''Arkadaşlar lütfen sakin olun, herkes tıynetinin gereğini yapar, sakin olun'' dedi.