BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiyenin ŞANSLI ÇOCUKLARI

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de bir ilke daha imza atıldı. Bu ilkin örnekleri Avrupa'da var!

Abone ol

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye"de ilk kez Çocuk Tiyatrosu kuruldu. Kurulan tiyatro için ünlü sanatçı Emin Olcay ve Hayat Olcay tarafından seçme yapılacak. 21 Haziran 2006 mesai bitiminde sona erecek seçmelerin ardından çalışmalar başlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye"de ilk kez kurulacak Çocuk Tiyatrosu ile ülkenin ihtiyacı olan tiyatro ve sinema oyuncularının yetişmesine Konya olarak katkı sağlayacaklarını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından ülkemizde ilk kez Çocuk Tiyatrosu kurularak seçmelere başlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, gerçekleştirilen fiziki çalışmaların yanında sosyal ve kültürel çalışmalara da büyük öncelik verdiklerini belirterek, Türkiye"de ilk kez kurulacak Çocuk Tiyatrosu ile ülkenin ihtiyacı olan tiyatro ve sinema oyuncularının yetişmesine Konya olarak katkı sağlayacaklarını söyledi. Çocukların hayata karşı duyarlılıklarını artırmak için sanatın önemli olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, Çocuk Tiyatrosu"nun, çocukların ve gençlerin kendilerini ifade etmesi, gençliğe adım atması ve kendi yaşıtlarıyla iletişim kurmaları açısından son derece önemli olduğunu hatırlatarak, projenin verimli olmasını diledi.

Çocuk Tiyatrosu ile ilgili çalışmalar nedeniyle Konya"da bulunan ünlü sanatçı Emin Olcay, Türkiye"de devlet tiyatroları ve belediye tiyatroları tarafından tiyatro oyuncuları yetiştirildiğini, ancak sadece Çocuk Tiyatrosu olarak yapılan bir çalışmanın ilk kez Konya"da gerçekleştirildiğini söyledi. Günümüzde gerek tiyatro oyuncusu, gerekse sinema oyuncuları arasında çocuklara da rol verildiğini hatırlatan Olcay, yapılan çalışma ile geleceğin teminatı olan çocukların iyi birer oyuncu olarak yetişmelerinin sağlanacağını ifade etti.

SEÇMELERE KATILIM 21 HAZİRAN"DA SONA ERİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı"ndan yapılan açıklamada, kurulan Çocuk Tiyatrosu"nda yetiştirilmek ve rol verilmek üzere seçmeler düzenleneceği, jüri üyeliklerini tiyatrocu Emin Olcay ve Hayat Olcay"ın yapacakları seçmelerin son katılım tarihinin 21 Haziran 2006 mesai bitimine kadar olduğu belirtildi.

22-23 Haziran 2006 tarihinde Mevlana Kültür Merkezi"nde seçmelerin yapılacağı Çocuk Tiyatrosu için detaylı bilgi ve katılım formu Mevlana Kültür Merkezi"nden alınabilir. Ayrıca www.mkm.gov.tr internet adresinden katılım formu indirilerek 2 adet vesikalık fotoğrafla müracaatlar şahsen yapılabilir. Seçmeler, 11-14 ve 15 üzeri yaş grupları olarak iki ayrı kategoride yapılacak.