BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

Vestern Digital Türkiyede

Index Bilgisayar, Western Digital ile dağıtıcılık anlaşması imzaladı.

Abone ol

Index Bilgisayar, Western Digital Ürünlerini Türkiye"ye Getiriyor.

Türkiye"nin lider bilişim teknolojileri firması Index Bilgisayar, dünyanın önde gelen veri depolama ürünleri markası Western Digital ile dağıtıcılık anlaşması imzaladı. Böylece Index"in ürün portföyü daha da zenginleşirken, Türk tüketiciler de Western Digital kalitesiyle daha yakından tanışma fırsatı bulacak.

Türkiye"nin lider bilişim teknolojileri firması Index, merkezi ABD"de olan Western Digital (WD) ile dağıtıcılık anlaşması imzaladı. Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar ve sunucularda kullanılan sabit ve taşınabilir disklerin dağıtımını kapsayan bu anlaşma ile Index Bilgisayar"ın portföyü daha da zenginleşti. Index aracılığıyla Türk tüketiciler de, dünyanın pek çok ülkesinde tercih edilen WD kalitesiyle daha yakından tanışacak.

Index Bilgisayar Pazarlama Müdürü Erol Çetin, imzalanan distribütörlük anlaşmasıyla ilgili bir açıklama yaparak şunları ifade etti: “Index Bilgisayar son derece gelişmiş satış, dağıtım ve lojistik ağının yanı sıra, zengin ürün gamıyla da sektörün lider firmasıdır. Bu liderliğimizi  yeni işbirlikleri ve ürünlerle her geçen gün daha da güçlendiriyoruz. Bu anlamda, Western Digital ile imzaladığımız dağıtıcılık anlaşması bayi ve kanallarımıza sunduğumuz ürün çeşitliliği açısından önem taşımaktadır. Dünya genelinde tercih edilen bir marka olan WD, Index Bilgisayar sayesinde çok daha geniş kitlelere ulaşacaktır. 1 yıl içinde WD ürünlerinin satış cirosunun 15 milyon dolara ulaşmasını hedefliyoruz. Bu işbirliğinin her iki firma açısından da son derece verimli olacağına
inanıyoruz.”

Western Digital hakkında

1970 yılında kurulan Western Digital (WD), veri depolama endüstrisinin lider kuruluşlarından biridir. Dijital bilgi kullanan ve yöneten kişilere ve kurumlara en uygun fiyatla ürün ve servis sağlamaktadır. Şirketin temel işi tüketicilerin verilerini saklamak ve kayıplara karşı korumak amacıyla güvenilir, yüksek performanslı sabit sürücüler üretmektir. Şirketin depolama ürünleri lider sistem üreticileri ve seçkin bayiler tarafından Western Digital altında ve WD marka isimleri ile pazarlanmaktadır. WD"ın 24.000 çalışanı ve California merkez olmak üzere, Tayland ve Malezya'da fabrikaları bulunmaktadır. Şirket 2005 yılında dünya genelinde 3,7 milyar dolar ciroya ulaşmıştır.