BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yaşlı babalar unutulmadı

Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü’nün erkek sakinlerine “Babalar Günü” hediyeleri dağıtıldı.

Abone ol

Babalar gününü de yalnız geçiren Darülaceze sakinlerinin evlat hasretini, yine Darülaceze yöneticileri ve çalışanları giderdi.

Babalar Günü münasebetiyle, Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü"nde kendine yetebilen, tekerlekli sandalyeye ve yatağa bağımlı olarak yaşamını sürdüren 375 erkek sakin için hazırlanan hediyeler kurum yöneticileri tarafından Darülacezeli amcalara dağıtıldı. Sevgi (Kendine Yetebilen), Umut (Tekerlekli Sandalye) ve Huzur (Yatağa Bağımlı) sitelerinde gerçekleştirilen kutlama ve hediye dağıtımı sırasında duygusal anlar yaşandı.

Çocuklarını yıllardır göremediğini belirten 70 yaşındaki Darülaceze sakini Ali Karakuyu, her yıl olduğu gibi bu yıl da Babalar günü"nde kendilerini unutmayan kurum yöneticilerine şükran borçlu olduklarını söyledi. Bu ve bunun gibi özel günlerde kendileriyle birlikte olan Darülaceze çalışanlarını birer evlat gibi gördüklerini sözlerine ekleyen Ali Amca özellikle gençlerin bu özel günlerde Darülaceze ve benzeri sosyal kurumları ziyaret etmeleri gerektiğini vurguladı. Darülaceze"de makine mühendisinden, öğretmenine kadar birçok sosyal gruptan insanların bir arada yaşadığını söyleyen Ali Karakuyu bu kurumların toplumsal bir gerçeklik olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Babalar günü"nde kurum sakinleriyle birlikte olan Darülaceze Müdür Yardımcısı Oğuz Çerik düzenlenen programla ilgili şunları söyledi: “Darülaceze yönetimi olarak kurum sakinlerimizin, normal bir vatandaş, ailesiyle birlikte nasıl bir sosyal yaşam sürüyorsa öyle bir sosyal yaşantıya sahip olmasını hedefliyoruz. Bu Anneler Günü olur, babalar günü olur, Ramazan Bayramı olur, Kandil olur, Yılbaşı olur veya bir akşam sinemaya-tiyatroya gitmek olur. Sakinlerimizin kendilerini yaşamın birer parçası olarak hissetmelerini sağlayacak ve keyifli bir şekilde yaşayabilecekleri birer yaşamları olduğunun farkına varmalarını sağlayacak etkinliklere bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz. Bu vesileyle sakinlerimizin Babalar Günü"nü tekrar kutluyorum”.