BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,17
ALTIN 2.450,60
HABER /  GÜNCEL

Şarkı söyleyene soruşturma

Mersin Üniversitesi'nde 62 öğrenciye soruşturma açıldı. Soruşturmanın nedeni öğrencileri şaşırttı.

Abone ol

Mersin Üniversitesinde (MEÜ) bir grup öğrenci, rektörlük tarafından 62 öğrenci hakkında açılan soruşturmayı protesto etti.

Aralarında soruşturma açılanların da bulunduğu bir grup öğrenci, Çiftlikköy Yerleşkesi Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Öğrenciler, burada bir süre yere yatarak haklarında açılan soruşturmayı protesto ettikten sonra, sloganlar eşliğinde yerleşke girişine kadar yürüdüler.

Yol boyunca Türkçe, Kürtçe, Arapça şarkılar da söyleyen grup, yerleşke girişinde gelişmeleri protesto eden mini skeç sahneledi. Burada grup adına açıklama yapan Volkan Gültekin, 8 Haziranda, rektörlük tarafından 62 öğrenci hakkında soruşturma açıldığını söyledi.

Geçen aylarda MEÜ'de yapılan ''12. Kültür ve Spor Şenliği''ne alternatif olarak şenlik düzenlemek istedikleri için haklarında soruşturma açıldığını savunan Gültekin, ''Açılan soruşturmalarda el ilanı yapıştırmak, bildiri dağıtmak, stant açmak, şenlik yapmak, şarkı söylemek, tiyatro gösterimi yapmak, aynı gün içinde 5 ayrı yapının afişini yapıştırmak gibi suçlamalar yer almaktadır'' dedi.

Haklarındaki suçlamaların düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti kapsamında olduğunu savunan Gültekin, şunları kaydetti:

''Alternatif şenlik yapmayı, şarkı söylemeyi, tiyatro gösterisinde bulunmayı bir suç unsuru olarak göstermek, üniversitenin sanata ve insana nasıl baktığının göstergesidir. Biz 'Öz Hakiki Öğrenci Şenliği' adıyla gerçek şenliğimizi yaptığımıza inanıyoruz.''

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.