BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

İzmirde aile okulu kursu

İzmir'de önemli bir çalışmaya daha imza atıldı. Aileler bilinçli bireyler için eğitiliyor.

Abone ol

Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu (EÜHYO) Sürekli Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Aynur Esen, ''Kadının eğitimi, bilgilenmesi sadece kadının değil, özelde eşinin, çocuklarının, ailesinin, genelde toplumun sağlık düzeyini etkilemektedir'' dedi.

Bornova Kadınlar Sosyal Kültürel Dayanışma Derneği (BORKAD) ve
EÜHYO'nun işbirliğiyle kadınlara 4 yıldır kadın, çocuk ve aile
sağlığıyla ilgili kurslar veriliyor. Proje, kadınları bilgilendirmek ve kadınların aldıkları bu eğitimi davranışa geçirmelerini sağlamayı hedefliyor. İzmir Bornova ilçesi Çamdibi beldesindeki 11 okulda gönüllü olarak katılan yaklaşık 440 anneye eğitim verildi.

Aile Okulu Kursu sonunda katılım belgeleri törenle dağıtıldı. Prof. Dr. Esen, törende yaptığı konuşmada, sağlıklı toplumun temel ilkesinin sağlıklı aile, sağlıklı ailenin yolunun da bilinçli kadından geçtiğini söyledi. Prof. Dr. Esen, ''Kadının eğitimi, bilgilenmesi sadece kadının değil özelde eşinin, çocuklarının, ailesinin, genelde toplumun sağlık düzeyini etkilemektedir'' dedi. Projenin mesleki eğitim amaçlı olmadığını belirten Prof. Dr. Esen, sağlıklı aile için bilinçli anneler yetiştirmek amacıyla verilen yaygın bir eğitim olduğunu söyledi.Daha sonra, kursa katılan annelere belgeleri verildi.