BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'den İsrail'e tatbikat tokadı

Türkiye-İsrail ilişkilerinde yeni bir kriz daha. Özür dilemeye yanaşmayan İsrail'e hükümet bir tavır daha aldı.

Abone ol

Türkiye, önümüzdeki ay İsrail ve ABD ile yapılması planlanan ‘Güvenilir Denizkızı’ donanma tatbikatından çekildi.

İsrail ve Türkiye arasında bozulmakta olan ilişkilerin bir başka işareti olarak Savunma Bakanlığı'ndan, hafta sonu İsrail ordusuna gönderilen bilgide, Türkiye'nin önümüzdeki ay yapılması planlanan deniz arama-kurtarma tatbikatına katılmaktan vazgeçtiği ifade edildi.

10 YILDIR DÜZENLİ YAPILIYORDU

"Güvenilir Denizkızı" olarak bilinen ve 10 yıldır her yıl düzenli olarak yapılan tatbikata, İsrail, Türkiye ve ABD donanmaları katılıyordu. Tatbikatın amacı her ülkenin Akdeniz'de faaliyet gösteren diğer donanmaları tanıması ve arama-kurtarma çalışmalarında deneyim kazanılması.

TÜRKİYE KATILMAYACAĞINI BİLDİRDİ

Geçen yıl Gazze'ye düzenlenen Dökme Kurşun Operasyonu'nun iki ülkenin arasını açmasına rağmen tatbikat planlandığı gibi devam etmişti. Ancak savunma yetkililerinin JPOST'a verdiği bilgiye göre İsrail ordusu bu kez Türkiye'nin tatbikatı iptal edeceğini öngörüyordu.

İSRAİL VE ABD DEVAM EDECEK

İsrail ve ABD'nin tatbikata planlandığı gibi devam edeceği öğrenildi. Bu arada Baltık ülkeleri gezisine çıkan İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın ilk durağı olan Letonya'da bir araya geldiği Devlet Başkanı Valdis Zatlers'le görüşme gündeminin İran ve Türkiye olduğu bildirildi.