BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.396,10
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmirliler açılışı bile bekleyemedi!

Bornova'da Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, daha çalışmalar tamamlanmadan vatandaşların gözde mekanlarından bir haline geldi.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bornova'daki 231 dönüm alanda yaşama geçirdiği olimpik buz pateni salonu ile içinde 5 bin kişilik anfitiyatronun bulunduğu Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, daha çalışmalar tamamlanmadan vatandaşların gözde mekanlarından bir haline geldi.

İnşaat ve düzenleme çalışmaları hız kesmeden süren dev kompleksteki rekreasyon alanını sabah ve akşam saatlerinde yürüyüş, koşu, gezinti ve dinlenme amaçlı olarak kullanmaya başlayan İzmirliler, yapım çalışmalarının sürdüğü düzenleme alanının her geçen daha da güzelleştiğine dikkat çekerek açılış törenini iple çektiklerini söyledi.

231 dönüm alan üzerinde oluşturulan ve sadece Bayraklı ve Bornova ilçelerinin değil tüm kentin cazibe merkezi olması hedeflenen komplekste, inşaat ve düzenleme çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Kompleksin 2010'un Ekim ayında tamamlanması planlanıyor.

İNŞAATIN YÜZDE 75'İ TAMAMLANDI

Rekreasyon alanı içinde yer alan ve toplam 12 bin metrekare üzerine inşa edilen olimpik buz pateni ve buz hokeyi salonunda inşaat yüzde 75 oranında tamamlandı. Buz pistinin imalatlarına başlandı. Olimpiyat standartlarına göre projelendirilen buz pateni ve buz hokeyi salonu; seyirci, VIP, basın ve engelli tribünleriyle birlikte inşa ediliyor.

593 ARAÇLIK OTOPARKI VAR

Kültür-sanat etkinlikleri için yeni bir buluşma merkezi olması beklenen 5 bin kişilik anfitiyatronun da içinde olduğu rekreasyon alanı kapsamında yapılan inşaatlar ise yüzde 80 oranında tamamlandı.

Alan içinde anfitiyatronun dışında 3 adet basketbol sahası, 2 adet tenis sahası, 1 adet mini futbol sahası, bin 500 metrekare suni gölet, 2 adet dere üstü köprü, 200 kişilik kafeterya, 3 adet çocuk oyun alanı, 1,5 kilometrelik bisiklet yolu, yürüyüş yolları ve açık hava spor aletleri alanı parkuru, seyir terasları ve dinlenme bölgeleri de bulunuyor.

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda ayrıca 593 araçlık otopark alanı oluşturuldu.Bornova Rekreasyon alanı projesi, olimpik buz pateni salonuyla birlikte toplam 24 milyon 750 bin TL'ye mal olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Olimpik Buz Pateni Salonu; İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Erzurum'dan sonra Türkiye'nin 5. olimpik salonu olarak hizmet verecek. Salonun tamamlanmasıyla birlikte, buz hokeyi lig maçlarının İzmir'de de oynanması sağlanacak.