BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.400,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Onun ölümü başkalarının kurtuluşu oldu

2 metre yüksekten düştü, hastanede beyin ölümü gerçekleşti. 68 yaşındaki 4 çocuklu kadın, ölümüyle yaşam verecek.

Abone ol

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde çöp dökerken yaklaşık 2 metre yükseklikten düşen ve ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 68 yaşındaki kadının organları bağışlandı.

Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Okutan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 Haziranda hastaneye getirilen ve Genel Cerrahi servisinde tedavi altına alınan Emine Esener'in, beyin kanaması geçirdiği tespit edilerek yoğun bakım servisine alındığını söyledi.

Okutan, dün Emine Esener'in beyin ölümünün gerçekleştiğini belirterek, organ bağışı ekibinin hasta yakınlarıyla görüşerek, konuyla ilgili bilgi verdiğini ifade etti.

Hasta yakınlarının organ bağışına onay vermesinin ardından Antalya'daki Organ Nakli Koordinasyon Merkezi ile bağlantıya geçildiğini kaydeden Okutan, Esener'in iki böbreği ile karaciğerinin alındığını bildirdi.

Ramazan Okutan, böbreklerden birinin Akdeniz Üniversitesi Hastanesine, diğerinin Medikal Park Antalya Hastanesi'ne, karaciğerin ise Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesine gönderildiğini söyledi.

Organ bağışını önemsediklerini ve hastane olarak son yıllarda ciddi bir atılım gösterdiklerine işaret eden Okutan, bağış konusunda oluşan yanlış fikirleri yok etmeye çalıştıklarını vurguladı. Okutan, ''Çok sayıda organ bekleyen hastamız var. Bunlara derman olmamız gerekiyor'' dedi.

''BAŞKA HAYATLAR KURTULSUN''

Organları bağışlanan dört çocuk annesi Emine Esener'in ağabeyi Ali Haydar da, kardeşinin kahvaltı yaptıktan sonra çöpü dökmek istediğini, bu sırada yaklaşık 2 metrelik yükseklikteki bahçe duvarından su kanalına düştüğünü söyledi.

Kız kardeşinin kanal içinde uzun süre mücadele ettiğini, ancak kimsenin olayı görmediğini anlatan Haydar, ''Daha sonra komşuları tarafından fark edilince ambulansla önce Yalvaç Devlet Hastanesine ardından da Isparta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı'' dedi.

Ablasının hastaneye kaldırıldığı sırada bilincinin açık olduğunu ve konuştuklarını da anlatan Haydar, şunları söyledi:

''Ama sonradan fenalaştığını ve yoğun bakıma alındığını söylediler. Ardından da beyin ölümü haberi geldi. Hastanedeki doktorlar ve sağlık görevlileri organ bağışı konusunda bizi bilgilendirdi. Ben de böbrek hastasıyım. Şu anda organa ihtiyacım yok, ama organ bekleyenlerin sıkıntısını anlayabiliyorum. Bu nedenle çocuklarına ve eşine sorduk, hep birlikte organ bağışına karar verdik.''

Emine Esener'in gelini ve aynı zamanda yeğeni Keziban Esener de, ''Bizim canımız yandı, başkaların canı yanmasın, başka hayatlar kurtulsun'' diye konuştu.

Oğlu Ramazan Esener ise, annesini kaybettikleri için büyük üzüntü duyduklarını, ancak bağışlanan organların başka canlarda hayat bulacağını düşününce mutlu olduklarını söyledi.