BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.402,40
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Demirtaş'a göre en iyi formül

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan'a seslenerek STK'ların çağrılarını sordu.

Abone ol

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş akan kanın durması için en iyi formülü açıkladı:

"Çift taraflı ateşkes. PKK silah bıraksın TSK operasyonları durdursun"

Van Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Van Gölü Kültür Sanat ve Doğa Festivali'ne BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Van Miletvekili Özdal Üçer, Van Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya katıldı.

Konserde bir konuşma yapan Demirtaş Başbakan Erdoğan’a seslendi. Demirtaş Erdoğan'a akan kanın bir an önce durması için sivil toplum kuruluşlarının yaptığı "PKK silah bıraksın TSK operasyonları durdursun" çağrıları kapsamında çift taraflı ateşkese neden cevap verilmediğini sordu.

STK'LARIN ÇAĞRILARINA YANIT VERİN

“Gün, acıları yarıştırma günü değil, gün birbirine acı çektirme günü de değil” diyen Demirtaş, sivil toplum kuruluşlarının yaptığı 'Operasyonlar durdurulsun, PKK eylemsizlik kararı versin’ açıklamalarına karşılık Başbakan Erdoğan’ın çift taraflı ateşkes çağrılarına neden cevap vermediğini sordu. Demirtaş, çift taraflı ateşkesin bu ülkede akan kanın bir an önce durması için en iyi formül olduğunu söyledi.

Hep birlikte silahların susması için çaba sarfetme çağrısı yapan BDP’li Demirtaş, “Siz mevzi yarışmasına girmişken bu ülkede akan kanı durdurmak mümkün olmayacaktır. Her gün Türkiye’nin her bir yerine, her bir kentine her bir köyüne cenazeler giderken hiç kimse bu hükümetin bu ülkeye zerre kadar barış getireceğine inanmamalıdır” dedi.

AK Parti’nin demokratikleşme, özgürlükler ve barış konusunda AK Parti’ye sıfır notu veren Demirtaş, sorunun çözümü konusunda BDP’nin hazır olduğunu söyledi. Demirtaş, “BDP elbette Kürt sorununda muhataptır, elbette ki bu halkın sorunlarını, çözüm önerilerini tartışacak kadar iradeye ve halk desteğine sahiptir” dedi.