BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.399,28
HABER /  GÜNCEL

Kanser hastasını yıkan tarih

Kanser hastasından mağdur maaşı bağlanması için istenen heyet raporu için verilen tarih hasta yakınlarını şoke etti.

Abone ol

Elbistan'da ve Kahramanmaraş'taki hastanelerde onkoloji servisi olmadığı için Gaziantep'e giden hastaya 2011 yılının şubat ayına randevu verildi. Hasta o tarihe kadar yaşarsa rapor alacak. Bu raporun ilgili kurumlar tarafından kabul edilmesi halinde ise üç ayda bir mağdur maaşı almaya hak kazanacak.

MAĞDUR MAAŞI ALMAK İSTEDİ

İlginç olay, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yaşandı. Safra kesesi, boyun, bağırsak ve Gözünden toplam 4 defa ameliyat olan Durmuş Dokuyucu, sağlık masrafları ve geçim derdi yüzünden ekonomik zorluklar yaşamaya başladı. Aynı zamanda yatalak durumda olan Dokuyucu, bağırsak kanseri olduğu için devletten mağdur maaşı almak istedi. Bunun için gerekli olan heyet raporunu almak için Elbistan Devlet Hastanesi'ne başvuran Dokuyucu, burada Medikal Onkoloji kliniği olmadığı için Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Hastanesi'ne sevk edildi. Zor bir yolculuğun ardından hastaneye ulaşan hasta ve yakınları randevu talep ettiklerinde büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Hastane yetkilileri, kanser hastasına rapor verilmek üzere 2011 yılı Şubat ayını randevu günü olarak bildirdi. Ancak şimdi hasta ve yakınları kanser olan ve 4 defa ameliyat geçiren Durmuş Dokuyucu'nun bu tarihe kadar hayatını nasıl sürdüreceği konusunda kara kara düşünüyor.

VEFAT ETMESİ BEKLENİRKEN

Kanser hastasının eşi Medine Dokuyucu, ailesinin oldukça zor bir durumda olduğunu ifade ederek bu duruma bir çare bulunmasını istedi. Eşinin bu kadar zaman nasıl hayatta kalacağını uzmanların kendisine izah etmesini isteyen Dokuyucu, bir heyet raporu için mayıs ayından 2011 yılının Şubat ayına nasıl tarih verirler? Biz Kahramanmaraş ve Gaziantep'e bile giderken her an yolda vefat eder diye korktuk. 9 Ay sonra Gaziantep'e giderek heyet raporu talep edeceğiz. Ne zaman bize rapor verilecek? Verilse bile ne zaman eşim maaşa bağlanacak. Şu an ne çalışanımız var, ne de bir gelirimiz. 60 TL olan ev kiramızı bile 2 aydır ödeyemiyoruz." diyerek gözyaşı döktü.

Halen boyun kırığı ve akciğerde iltihaplanma nedeniyle tedavi gören Durmuş Dokuyucu da onikiparmak bağırsağındaki ameliyat sırasında doktorların kendisi için yaşamaz dediklerini ve sonradan tekrar ortaya çıkan kanserli hücreler ile bir süredir yaşam mücadelesi verdiğini aktardı.