BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,68
ALTIN 2.408,65
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Ev hanımlarının eğitim seferberliği

Kocaeli'de hanımlar açıktan ortaokul ve lise diploması alabilmek için yaz dönemi velilere yönelik kurs programına katılıyor.

Abone ol

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Doğu Kışla Gençlik Parkı içinde hizmete açtığı ve çocukların okuldan sonraki uğradıkları adres olan Akçakoca Bilgi Evi'nde şimdilerde ev hanımlarından kalem sesleri geliyor. Hanımlar açıktan ortaokul ve lise diploması alabilmek için Yaz Dönemi Velilere Yönelik Kurs Programı'na katılıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Dairesi'ne bağlı Akçakoca Bilgi Evi'nin düzenlediği 'Yaz Dönemi Velilere Yönelik Kurs Programı' 6 kursiyeri ile birlikte eğitime devam ediyor. Ev hanımlarının katıldığı kursta kursiyerlere ingilizce, Türkçe, matematik, kimya, fen bilgisi ve teknoloji dersleri veriliyor. Veliler, ortaokul ve lise diplomalarını aldıktan sonra üniversite sınavlarına girmek istiyor.

Kursta eğitim gören iki çocuk annesi Özlem Alemdar, Akçakoca Bilgi Evi'ne okulların açık olduğu dönemde çocuklarına eşlik etmek için geldiğini dile getirerek, kitapların büyüleyici dünyasına kurs merkezinde girme imkânı bulduğunu söyledi. Oğlunun ingilizce kurslarına devam ettiği dönemde, diğer velilerle birlikte çocukları ile daha iyi bir iletişim kurmanın yollarını aradıklarını belirten Alemdar, "Bu düşüncelerimizi Bilgi Evi çalışanlarına ilettik. Çok olumlu karşıladılar. Şimdi kurslara devam ediyoruz. Akçakoca Bilgi Evi bulunmaz bir nimet. Ortaokulu bile bitirmeyi göze alamazken şimdi lise diploması alma inancına kavuştum." şeklinde konuştu.

Üç çocuk annesi Nurcan Sarı ise katıldıkları 'Mutlu Yuva Huzurlu Toplum' seminerleri sonrasında Bilgi Evi'nin imkânlarından yararlanmaya başladıklarını belirterek, "Televizyon izlemekle öldürdüğümüz vaktimizi artık kitaplara ayırdık. Hayata farklı ve doğru pencerelerden bakmayı da öğrendiktik. Hayatımıza kitap iki kez girdi. ilki ilkokulda, ikincisi ise Akçakoca Bilgi Evi'nde." diye konuştu.

Diğer taraftan evlerinde kitap okuma saatleri yaptıklarını da söyleyen kursiyerler, 'Bilgi Evleri'nin sayısının artmasını istedi. Öğrenci anneler, 6 haftalık kurs programının ardından 17 Temmuz'da ortaokul diploması için sınava girecek. Daha sonraki süreçte ise lise diploması alarak, üniversite sınavına girmek için baş vuracak.