BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Türkiye Varlık Fonu Borsa İstanbul'daki payını yüzde 90,6'ya çıkardı

Türkiye Varlık Fonu, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) yüzde 10'luk hisselerini satın alarak Borsa İstanbul'daki payını yüzde 90,60'a çıkardı.

Abone ol

Yaptığı açıklamada "Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın yüzde 10’luk hisselerini bugün satın alarak Borsa İstanbul’daki payımızı yüzde 90.60’a çıkardık." diyen Türkiye Varlık Fonu, şunları kaydetti:

Potansiyeline ve geleceğine inandığımız Borsa İstanbul’daki payımızı ve temsil gücümüzü artırarak Türkiye’nin bu çok değerli kurumunu İstanbul Finans Merkezi stratejimiz kapsamında bölgesel lider haline getirmeyi amaçlıyoruz.

Finans Merkezi stratejisi

Potansiyeline ve geleceğine inandığımız Borsa İstanbul'daki payımızı ve temsil gücümüzü artırarak Türkiye'nin bu çok değerli kurumunu İstanbul Finans Merkezi stratejimiz kapsamında bölgesel lider haline getirmeyi amaçlıyoruz. Türkiye'ye inanan ve Borsa İstanbul'a değer katan EBRD'ye teşekkür ederiz.

Ne olmuştu?

Ağustos 2016’da kurulan TVF, Borsa İstanbul’un yüzde 73.6 hissesini devralmıştı. Fon, Eylül 2018’de de American Nasdaq’ın yüzde 7’lik hissesini de alarak Borsa İstanbul’daki payını yüzde 80.6’ya çıkarmıştı.

Borsa İstanbul’un yüzde 1.3’ü Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’ne, yüzde 2.27’si Borsa İstanbul A.Ş.’ye ve yüzde 5.83’ü de diğer aracı kurumlar, bankalar, kıymetli maden ve döviz şirketlerine ait.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
2020'ye saatler kala Taksim Meydanı'nda yılbaşı hazırlıkları
Foto Galeri 2020'ye saatler kala Taksim Meydanı'nda yılbaşı hazırlıkları Galeriye Gözat