BIST 9.881
DOLAR 32,56
EURO 34,97
ALTIN 2.457,33
HABER /  GÜNCEL

TSK Suriye sınırında ateş açtı!

Suriye'nin Kürt bölgesinde ÖSO ile PYD arasındaki çatışma üzerine TSK da uyarı ateşi açtı.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-Suriye sınırında Ceylanpınar karşısındaki Resulayn ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla Suriyeli muhalifler arasında, dün öğle saatlerinde başlayan çatışmaların devam ettiğini bildirdi. Angajman kuralları gereği; Suriye topraklarından ateş açılan mevziiye, Cenkeser hudut karakolundan ateşle karşılık verildiği kaydedildi.Resulayn’daki çatışmaların saat 15.30 itibarıyla sona erdiği ve ilçenin bölücü terör örgütü (PYD)’nin kontrolüne geçtiği bildirildi.

Şanlıurfa Suriye sınırında yer alan Suriye’nin Rasulyan ilçesinde Özgür Suriye Ordusu ile terör örgütü PKK'nın bu ülkedeki uzantısı olan Partiya Yekineya Demokratik (PYD) güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Sınırın sıfır noktasına kadar gelen ve Türkiye tarafına ateş açan teröristleri Türk Silahlı Kuvvetleri'ne(TSK) bağlı birlikler uzaklaştırmaya çalışıyor.

Özgür Suriye Ordusu’nun bayraklarını indiren PYD güçlerinin sınırın sıfır noktasında tehdit oluşturduğunu anlayan sınırdaki TSK birlikleri PYD güçlerini uzaklaştırmak için uyarı ateşi açtı.

Öte yandan bir grup terör örgütü yandaşı PKK ve Öcalan lehine slogan atarak sınıra doğru gitmek isteyince çevik kuvvete bağlı emniyet güçleri grubu dağıtarak kontrol altına aldı. Gruptaki kişiler Ceylanpınar merkezde sokaklara dağılarak kaçtı.

Sınırın öte yanında sıcak çatışma hala devam ediyor. Ceylanpınar halkı ise korku içinde bekliyor.


Suriye'deki Kürt bölgesinde endişe veren olaylar yaşanıyor. Suriye PKK'sı, Türkiye sınırındaki karakolu ele geçirdi.  PKK uzantılı YPG, El Kaide'nin Suriye'deki kolu El Nusra Cephesi ile kanlı bir savaşa girdi.

suriye-pkksi.jpg