BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
HABER /  GÜNCEL

Atatürk posterlerini çöpe attılar

Antalya'daki Adem Tolunay Anadolu Lisesi'nde genel temizlik kapsamında çok sayıda Atatürk posteri, Gençliğe Hitabe ve İstiklal Marşı okulu hemen önündeki çöp konteynerlerine atıldı.

Abone ol

Çöpe atılan Atatürk posteri, Gençliğe Hitabe ve İstiklal Marşı tablolarını çevrede oturanlar ve esnaf çöpten alarak ev ve işyerlerine götürdü.

Adem Tolunay Anadolu Lisesi'nde dün yapılan genel temizlik sırasında çok sayıda Atatürk posteri, Gençliğe Hitabe ve İstiklal Marşı'nın yazılı olduğu tablolar okulun hemen önünde duran Muratpaşa Belediyesi'ne ait 2 çöp konteynerine dolduruldu.

Çöpteki Atatürk posterleri, Gençliğe Hitabe ve İstiklal Marşı yazılı tablolar mahallede oturan Erdal Orhan ve birkaç kişi tarafından fotoğraflandı. Ardından bir kısmı çöpten alınarak hem kendi evlerine hem de çevredeki esnafa dağıtıldı.

Yaşanan olaya ilişkin Adem Tolunay Anadolu Lisesi Müdürü Osman Hatipoğlu, dün okulda genel bir temizlik olduğunu, incelemenin sürdüğünü ve konuya ilişkin açıklama yapamayacağını söyledi.

Çöp konteynırındaki Atatürk posteri, Gençliğe Hitabe ve İstiklal Marşı yazılı tabloları farkederek fotoğraflayan Erdal Orhan, dün saat 18.00 sıralarında fırına pide almaya giderken bu iki konteynerin çevresinde Atatürk posteri, İstiklal Marşı, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve birçok vecizenin çerçeveli şekilde 2 konteyneri doldurduğunu gördüğünü söyledi. Bir çoğunun cam ve çerçevelerinin kırıldığını anlatan Orhan, Sağlam olanlarını kurtardık ve buradaki esnaf arkadaşlara verdim. Birini de kendim götürdüm. Durum beni çok etkiledi. Sosyal medyada paylaştım dedi.

3 YIL ÖNCE DE ATILMIŞ

Diğer yandan aynı şekilde yaklaşık 3 yıl önce de benzer bir olayın yaşandığı ortaya çıktı. Adem Tolunay Anadolu Lisesi'nin hemen karşısındaki Side Apartmanı Yöneticisi Mehmet Göktaş, yaklaşık 3 yıl önce aynı şekilde bu çöp kutusunun çevresine Atatürk resimleri, Gençliğe Hitabe ve İstiklal Marşı'nın atıldığını söyledi. Çöpte bulduğu resim ve tabloları alıp site yönetiminin odasına astığını belirten Göktaş, Şu an bu odada asılı olanları da çöp kutusundan getirdik diye konuştu.