BIST 9.800
DOLAR 32,58
EURO 35,05
ALTIN 2.458,84
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

CHP, MHP ve BDP'den aşure olur!

CHP ve MHP'nin birleşeceği ile ilgili iddialara en dikkat çekici yorum AK Partili Rifat Sait'ten geldi.

Abone ol

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç'un, 2014 yılındaki yerel seçimlerde MHP ile bir ittifak yapılmasına yeşil ışık yakması, AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait'in tepkisine neden oldu.

Sait, "Ruh ikizleri dediğimizde bozuluyorlar, şimdi neden böyle dediğimizi anlıyorsunuzdur. Merak etmeyin; değil CHP ile MHP, hatta BDP de gelip birleşse ancak aşure olurlar" dedi.

''CHP İLE MHP, HATTA BDP'DE GELİP BİRLEŞSE ANCAK AŞURE OLURLAR''

Onlar kimle ittifak yaparlarsa yapsınlar, AK Parti halkıyla koalisyon yapacaktır'' diyen Sait, "Ruh ikizleri dediğimizde bozuluyorlar, şimdi neden böyle dediğimizi anlıyorsunuzdur. Merak etmeyin değil CHP ile MHP, hatta BDP'de gelip birleşse ancak aşure olurlar, AK Parti'nin tek başına iktidar olması, bir olması ve diri olmasındandır. Bunu hala anlayamamışlar. Merak ediyorum, eğer birleşirlerse yeni isimleri MCHP mi yoksa CMHP mi olacak? Belediye başkanlıkları CHP ye mi MHP ye mi verilecek, yoksa sırayla mı başkan olacaklar? Bütün bunları merak ediyorum. Onlar kiminle ittifak yaparlarsa yapsınlar, AK Parti halkıyla koalisyon yapacaktır." dedi.

''İTTİFAKIN AYNISINI MANİSA'DA YAPTILAR''

Sait, iki partinin geçen seçimlerde İzmir ve Manisa'da bunu yaptığını ifade ederek, "Zaten özellikle Manisa'da başka türlü kazanmaları mümkün değildi. Baktılar tek başlarına olmayacak, birleşelim demişler. Nerden nereye, 1980'lerde birbirlerine taban tabana zıt iki partiydiler. O zamanlar, yanlış ya da doğru, bir davaları vardı. Şimdi ise koltuk için ne dava kaldı ne davacı. Madem davanız yokmuş neden o gencecik insanları kaybettik. Neden 12 Eylülleri yaşadık, Neden?" şeklinde konuştu.