BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,66
HABER /  DÜNYA

Mahkemede Ermeni tutukluya kadın bornozu

Rusya'da 18 kişinin öldüğü kazanın sorumlusu Ermeni vatandaşı mahkemeye kadın bornozuyla çıkarılınca iki ülke arasında krize neden oldu.

Abone ol

Cumartesi günü Moskova’da 18 kişinin ölümüne ve 61 kişinin yaralanmasına neden olan Ermeni vatandaşı sürücü Graçya Arutyunyan’ın kadın bornozuyla mahkemeye çıkarılması Rusya ve Ermenistan arasında krize neden oldu. Rusya’nın Erivan’da bulunan büyükelçiliği önünde toplanan eylemciler Rusya’yı anayasaya uygun davranmaya ve insanların onuru ile oynamamaya davet etti.

Ermenistan İnsan Hakları Yetkili Temsilcisi Karen Andreasyan (46) Rus meslektaşı Vladimir Lukin’e mektup göndererek olayın araştırılmasını istedi. Ermenistan yetkilisine göre, Arutyunyan’ı kadın bornozuyla mahkemeye çıkaran şahıslar bu davranışıyla sürücünün onuruyla oynadı. Korkunç kazayla ilgili Rusya’ya başsağlığı taziyesinde de bulunan Andreasyan, insan onurunun korunmasıyla ilgili Rusya Anayasası ve Avrupa sözleşmelerini de hatırlattı.ermeni.jpg

Daha sonra Ermeni basınına konuşan Ermenistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tigran Balayan, gereken adımı atacaklarını belirtti. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Facebook sayfasında yeni gelişmelerle ilgili duyuruda bulunacaklarını aktardı.

Sürücünün avukatı Erik Çabanov ise Ria Novosti haber ajansına yaptığı açıklamada, “Müvekkilimin sadece elbisesi yok idi. Kendisine sağlık yardımı yapmak için doktorlar üzerindeki elbisesini yırttı. Mahkemeye gitmeden önce ona bornoz giydirmek zorunda kaldılar. Burada sürücüyü aşağılamak gibi bir fikir söz konusu değil.” dedi.

Arutyunyan 2’den fazla kişinin ölümüne neden olan kazayı yapmakla suçlanıyor. Kendisine 7 yıla kadar hapis cezası verilebilir. Sürücü, frenin aniden çalışmadığını iddia ediyor. Kazada dirseği kırılan ve kaburgaları ezilen sürücü geçici hafıza kaybı nedeniyle olayı hatırlamadığını öne sürüyor. Arutyunyan’ın daha önce de defalarca trafik kurallarını ihlal ettiği belirtiliyor.