BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.435,08
HABER /  DÜNYA

Obama’ya kargoyla ’’postal’’ gönderdiler

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu, Mısır’daki askeri darbeyi ’darbe’ olarak nitelemeyen ABD Başkanı Obama ve AB’ye askeri postal gönderdi. <b...

Abone ol

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu, Mısır’daki askeri darbeyi ’darbe’ olarak nitelemeyen ABD Başkanı Obama ve AB’ye askeri postal gönderdi.
Kızılay Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan Yenişehir Postanesi önünde toplanan yaklaşık 20 kişilik grup, ’Katil ABD Mısır’dan Defol’, ’Diren Mısır Türkiye Seninle’ şeklinde slogan atarak dövizler açtılar. Eylemciler Mısır’da yapılan askeri darbeyi ’darbe’ olarak görmeyen ABD Başkanı Barack Obama ve Avrupa Birliği’ne, postaneden askeri postal postaladı. Eylemde kısa bir konuşma yapan grup sözcüsü Serkan Codal, Mısır’da yaşanan son gelişmelerin dünya ülkelerinin ikiyüzlülüğünü ortaya koyduğunu belirterek, "Batı krtilerlerine göre demokratik bir seçimle iş başına geçen Muhammed Mursi’nin açık bir darbe ile alaşağı edilmiş olmasına rağmen ABD ve AB ’darbe’ kelimesinin telaffuz etmekten imtina etmektedir" dedi.
Grup açıklamanın ardından yanlarında getirdikleri postalların bir çiftini ABD Başkanı Obama’ya diğer çiftini de Avrupa Birliği’ne kargoyla gönderdiler.
(İHA)