BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,66
ALTIN 2.523,36
HABER /  DÜNYA

Hindistan’da yemek faciası: 20 ölü

Hindistan’da bir ilkokulda verilen öğle yemeğinden yiyen öğrenciler zehirlendi. Öğrencilerden 20’si hayatını kaybetti. <br/>Hindistan’ın Bih...

Abone ol

Hindistan’da bir ilkokulda verilen öğle yemeğinden yiyen öğrenciler zehirlendi. Öğrencilerden 20’si hayatını kaybetti.
Hindistan’ın Bihar kentinde meydana gelen olay sonrası açıklama yapan yetkililer zehirlenen çocukların 8 ila 11 yaşları arasında olduklarını ifade ederek yemekte pilav ve bakliyat yemeklerinin verildiğini ifade etti. Hindistan Eğitim Bakanı M.M. Pallarn Raju ise açıklamasında aşçının da hayatını kaybettiğini dile getirdi. Bakan ayrıca kesin ölüm nedenlerinin gıda testi ve yapılacak teşhisler sonrasında açıklanacağını ifade etti. Zehirlenen çocukların kaldırıldığı hastanenin başhekimi R.K. Singh ise açıklamasında, “Şu ana kadar burada 27 çocuğu tedavi ettik. Dokuzunun durumu ciddi, diğerleri ise stabil durumda” şeklinde konuştu.
Diğer yandan zehirlenme olayı sonrası onlarca kişi sokaklara çıkarak protesto gösterilerinde bulundu. Polisin müdahalesi sonrası polise taş atarak karşılık veren göstericiler sorumlu kişilerin bir an önce adalet önünde hesap vermesi gerektiğini ifade ettiler.
(İHA)