BIST 9.565
DOLAR 32,50
EURO 34,76
ALTIN 2.482,03
HABER /  GÜNCEL

Pamukoğlu iki PKK yöneticisini karşılaştırdı

1990'lı yıllarda PKK ile mücadelede adından söz ettiren emekli temgereral Pamukoğlu, Karayılan ve Bayık'ı anlattı.

Abone ol

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, PKK’daki görev değişikliğini yorumladı ve ‘’Karayılan beceriksiz, Cemil Bayık ise bütün eylemlerin planlayıcısıdır’’ dedi.

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, PKK’daki görev değişikliğini yorumladı.

Gazeteport'un haberine göre PKK’nın Kandil’de yapılan 9’uncu kongresinde, Yürütme Konseyi Başkanlığına Cemil Bayık’ın getirilmesi ve Murat Karayılan’ın görevden alınmasını değerlendiren Pamukoğlu şunları söyledi:

KARAYILAN BECERİKSİZLİĞİNDEN 6 AY İÇİNDE GÖREVDEN ALINDI

‘’Murat Karayılan isimli PKK’lı, eylem alanlarında zayıf, hayalperest ve beceriksizdir. Planlama ve pratiği zayıftır. 1994’de Hakkari doğusu-Şırnak alanında sorumluluk taşımış, üst üste yedikleri darbeler sonucu beceriksizliğinden 6 ay içinde bu görevden alınıp, Şam’a çekilmiş ve Avrupa’ya gönderilmiştir. Yıllar sonra tekrar K.Irak’a getirilmiştir. Cemil Bayık ise Karayılan’la asla kıyas edilemez. 35 yıldır örgütle ve fiilen sahadadır. 90’lı yılların başında Hakkari ve Şırnak’da 340 kilometrelik Zagros, Hakurk, Basyan, Avaşin, Bercela, Metinan, Zap, Haftanin, Sinat kamplarını yönetmiş, eylemlerini planlayıp uygulamıştır. 1991-1992 yıllarında Hakkari’de baskın yaptırdığı karakol sayısı 28’dir.’’

Pamukoğlu ‘’Niye Cemil Bayık’ın bu dönemde başa getirildiğini anlayabildi mi acaba kıt ve yavaş işleyen beyinler?’’ diye sordu ve ‘’Türkiye’de rejim tehdit, topraklarımız tehlike altındadır. Ülke hızla bölünmeye gidiyor’’ dedi.