BIST 9.693
DOLAR 32,42
EURO 34,60
ALTIN 2.497,35
HABER /  POLİTİKA

Tan Suriye'deki Kürtler için ne dedi?

BDP'li Altan Tan Suriye’de PYD’nin özerlik ilan edeceğine yönelik iddialar hakkında konuştu

Abone ol

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, PYD’nin özerklik ilan edeceği iddiasını, ”Suriye’deki Kürtlerin bu durumu daha uzun bir süre götürebilmeleri mümkün değil. Suriye Kürtlerinin orada bir statüye kavuşmaları lazım” sözleriyle değerlendirdi.

Tan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Suriye’de PYD’nin özerlik ilan edeceğine yönelik iddiaların sorulması üzerine Tan, "Suriye’deki Kürtlerin bu durumu daha uzun bir süre götürebilmeleri mümkün değil. Suriye Kürtlerinin orada bir statüye kavuşmaları lazım. Şu an ekmek, gıda, elektrik, su, ilaç yok. Günlük hayatınızı devam ettirebilecek bir düzen kurmalısınız" dedi.

BANKA VE HÜKÜMET BENZETMESİ

Tan, "Halkı kredi kartı üzerinden soyan bankalarla, benzin ve mazot üzerinden soyan hükümet arasında hiçbir fark yoktur. İnsan, Sayın Başbakan’ı dinlerken hayretler içinde kalıyor. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali. Sen bu ülkenin Başbakanısın. Tek bir banka halktan bu kadar haksız yere para almışsa sen ne yapıyorsun?" dedi. Başbakan Erdoğan’ın faiz lobisinden de şikayetçi olduğunu anımsatan Tan, faiz lobisine yolu açanın da yine hükümetin ekonomik politikası olduğunu savundu. Başbakan Erdoğan’ın ’kredi kartı kullanmayın’ çağrısını değerlendiren Tan, "Sen çocuğuna laf geçiremeyen aile babası mısın? ’Kredi kartlarıyla sizi soyuyorlar, kredi kartı almayın’ diyor. Yani ’sokakta hırsız var sokağa çıkmayın’ diyor, ’Trafik çok sıkışık arabanızla gezmeyin.’ gibi. Peki sen ne için varsın? Senin görevin hırsızları temizlemek. Kredi kartı alırım ama benim kredi kartımın namusu sana zimmetlidir. Eğer biri benden haksız yere para alıyorsa sen Başbakansın, benim cebimin namusu sana zimmetli. Sen hırsızlığı engellemek zorundasın. Komik bir durum yaşıyoruz ama kimse de çıkıp, ’Senin ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu?’ diye sormuyor" dedi.

’’FİYATLARIN YÜKSEK OLMASININ NEDENİ VERGİLER’’

Tan, hükümet sözcülerinin, benzine gelen zammı artan petrol fiyatlarına bağlamasını eleştirerek, benzinin fiyatının bu kadar yüksek olmasının alınan vergilerden kaynaklandığını söyledi.

48 MADDE VE TUTUKLU VEKİLLER

AK Partili Şahin’in yeni anayasada uzlaşılan 48 maddenin tutuklu milletvekillerinin durumunu çözeceğine yönelik açıklamasını nasıl değerlendirdiğine ilişkin sorusu üzerine Tan, "8 milletvekilini kurtarmak için 48 madde çıkarmak mı lazım?" dedi.


KÜRTLER ÖZERKLİK İLAN EDİYOR

Suriye'de işler çığırından çıkıyor. Ülkenin Türkiye sınırda bir çok kenti ele geçiren Kürtler, özerlik ilan etme kararı aldı.

suriyedeki-kürtler-özerklik-ilan-ediyor.20130717154143.jpg