BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.489,02
HABER /  GÜNCEL

Araziye çıkan jandarma timine saldırı!

Lice'de uyuşturucu operasyonu yapmak için araziye çıkan jandarma timlerine, taşlı saldırı düzenlendi.

Abone ol

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nca Lice İlçesi kırsalında yapılan uyuşturucu operasyonları bugün de sürdürüldü. Sabah saatlerinde Lice'nin Panav Köyü'ne giden jandarma timlerine uyuşturucu tarlalarının sahipleri tarafından taşlı saldırı yapıldı. Köy girişinde durarak, araziye giren jandarma timlerine taşlarla saldıran uyuşturucu sahipleri, gaz bombası kullanılarak dağıtıldı. Jandarma timlerinin müdahalesi ile kaçan uyuşturucu sahiplerinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

screen-shot-2013-07-17-at-3.25.57-pm.png

İHA'LAR DESTEK VERDİ

Bugün saat 04.00 sıralarında başlatılan operasyonu Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı bizzat arazide yönetti. Operasyona 500 jandarma personelinin yanısıra havadan helikopter ve İnsansız Hava Araçları ile destek verildi. Kırsal bölgede yapılan operasyona 500 jandarma personeli katılırken, operasyonun güvenliğini Jandarma Özel Harekat Timleri sağladı. Operasyona katılan birlikler olası bir saldırıya karşılık bölgeye Kobra ismi verilen zırhlı araçlar ve hava indirme operasyonuyla götürüldü.

screen-shot-2013-07-17-at-3.25.23-pm.png

Bölgede geniş bir alanda arazi arama tarama çalışması yapan jandarma narkotik uzmanları, 200 dönümlük bir alanda dişi hintkeneviri ekildiğini tespit etti. Havadan İnsansız Hava Araçları ile de tespit edilen uyuşturucu bitkisi jandarma timlerince kırpma makinesiyle kesildi. Yapılan operasyonda 2 milyon kök dişi hintkeneviri ele geçirilirken, uyuşturucu arazide yakılarak imha edildi. Ele geçirilen hintkenevirinden 100 ton kubar esrara elde edilebildiği ve 100 milyon TL değerinde olduğu belirtildi.

Operasyonu düzenleyen jandarma birlikleri Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Panav ve Dibek Köyleri kırsalında tespit edilen toplam 10 tarlaya girdi. Bazı kişilerin evlerinin bahçesinde dişi hint keneviri ektiği tespit edilirken, kimliği tespit edilen uyuşturucu tacirlerinin yakalanması için de çalışma başlatıldı.