BIST 9.821
DOLAR 32,58
EURO 35,05
ALTIN 2.459,31
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tosyaya Meslek Yüksek Okulu yapılıyor

Kastamonu Üniversitesi Tosya Meslek Yüksek Okulu inşaatında son aşamaya gelindi.

Abone ol

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında hizmete açılması planlanan Tosya MYO inşaatında incelemelerde bulundu.

İncelemeler sırasında Gökçebay'a Kaymakam Aslan Yurt ve Belediye Başkanı Kazım Şahin de eşlik etti. Rektör Bahri Gökçebay, bu yıl 2 bölüm olarak açılacak olan Tosya MYO'ya 200 öğrenci alınacağını söyledi. Gökçebay, önümüzdeki yıllarda Tosya MYO'daki bölüm sayısını 10'a, öğrenci sayısını ise 4 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.
Tosya Kaymakamı Arslan Yurt ise, ilçenin geleceği için hayati önem taşıyan yüksekokulun açılacağı haberiyle ilçe halkının farklı iş kollarına girmek için kolları sıvadığını söyledi.

Okulun Tosya'ya ekonomik ve sosyal anlamda bir çok artı değer katacağına emin olduğunu dile getiren Yurt, okul inşaatında ilçe halkının katkılarının yadsınamaz olduğunu kaydetti. Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin de, Tosya'nın gelişmesinin önünü açacak olan yüksekokul projesinin ilçenin olmazsa olmazı haline geldiğini ifade etti.
Tosya MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Çelebi, okul inşaatının 3 ay içerisinde tamamlanarak eğitime hazır hale getirileceğini belirtti.