BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tosyaya helikopter müjdesi

Kastamonu İl Sağlık Müdürü Yusuf Öztürk, Tosya ilçesinde hava ambulansı için uygun bir yer gösterildiği taktirde, ilçeye bir adet hava ambulansı tahsis edebileceklerini açıkladı.

Abone ol

Tosya Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunduktan sonra bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Yusuf Öztürk, D-100 karayolu üzerinde bulunan ilçeye çok sayıda hasta geldiğine dikkat çekti.

D-100 karayolunda meydana gelen trafik kazalarında yaralıların genellikle Tosya Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini dile getiren Öztürk, "Bu, hastanenin yükünü daha da ağırlaştırıyor.

Bazı hastaların sevki gerekiyor. Bu sevk esnasında saniyelerin bile önemi çok büyük oluyor. Hastaların sevklerinde acele edilmesi ise başka kazalara sebep oluyor. Uygun yer gösterildiğinde buraya bir hava ambulans tahsis edebiliriz" dedi. AK Parti Tosya İlçe Teşkilatı Başkanı Naci Küçükmorkoç ise, "Burada hiç arzu etmediğimiz kazalar meydana gelmekte. Tosya Devlet Hastanesi ekipleri, meydana gelen kazalara anında müdahale ediyor.

Ancak bazen bu kazalarda hayat kurtarmak için saniyeler büyük önem taşıyor. Yaptığımız çalışmalar sonucunda İl Sağlık Müdürümüz Yusuf Öztürk'ten, ambulans helikopterin inebileceği uygun birkaç yer gösterilmesi sonucunda Tosya'da kullanılabileceği müjdesi aldık. En kısa süre içerisinde yer konusunda çalışmalarımızı
bitirerek ambulans helikopteri halkın hizmetine sunacağız" diye konuştu.