BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.430,92
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bingöl'de ömürlük plakaya tepki

Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki oto galericileri zarara uğradıklarını belirterek uygulamanın kaldırılmasını istedi.

Abone ol

Uygulamaya göre, artık araç plakalarının hurdaya çıkana kadar değiştirilemeyeceğini ifade eden galericiler, uygulamanın bir haftalık bölümünde hiç satış yapamadıklarını söyledi.

Bingöl'de oto galeri işletmeciliği yapan Vedat Berdibek, eski uygulamanın daha iyi olduğunu söyledi. Berdibek, "Uygulama 1 Mayıs 2010 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Bu uygulama Doğu esnafını gerçekten çok etkiledi. Batı illerindeki insanlar Doğu illerinin plakalarına sıcak bakmadıkları için haliyle 12 plakaya sıcak bakmayacaktır.

Böyle olunca da araç satışları etkilenecektir. Bu uygulama bize fayda değil, zarar vermiştir. Böyle bir uygulamayı istemiyoruz. Eski uygulama daha güzeldi. Satışlarımız genelde internet üzerinden olduğu için 12 plakayı gören insanlar araçlarımıza sıcak bakmıyor" dedi.
Bu sistemin masraflar konusunda iyi olduğunu belirten Nazım Saçık isimli vatandaş ise, tek sıkıntıyı 12 plakaların değişmemesinin oluşturacağını söyledi.

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe göre; artık mevcut tescilli araçların plaka numaraları ile ilk defa tescil edilecek araçlara verilecek plaka numaraları araç satıldığında değiştirilemeyecek.