BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,85
ALTIN 2.439,82
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aksaray'da köylere parke döşenecek

Aksaray’da, merkeze bağlı köylerin içindeki sokak ve caddelerin kilitli parke taşlarla döşeneceği bildirildi.

Abone ol

Aksaray İl Genel Meclisi Başkanı Şaban Bostan, köy içlerinin çamurdan kurtulması için seferberlik başlatıldığını ifade ederek, 160 bin metrekarelik kilitli taş ihalesinin yapıldığını söyledi.

Parke taşlarının köylerde muhtarlıklar önderliğinde sokaklara döşeneceğini ifade eden Bostan, yaklaşık 1 milyon 400 bin liralık ihale yaptıklarını ve döşeme çalışmalarının kısa sürede başlayacağının kaydetti.

Şaban Bostan, bu yıl birçok köyde parke taşlarının döşeneceğini dile getirerek, “KÖY-DES projelerimizle köylerimizin asfalt yol sıkıntısını büyük ölçüde çözdük. İçme suyu, kanalizasyon, arazi toplulaştırma gibi çalışmalarımızın yanında 160 bin metrekarelik kilitli taş ihalesi yapıldı.

Muhtarlıklarımızın ve köylerdeki vatandaşlarımızın da desteği ile bu yıl birçok köyümüzde kilitli parke çalışmaları yapılacak. Çalışmalar tamamlandığında köylerimiz yolu, kanalizasyonu ve sokaklarıyla şehirden farksız olacak. Sadece merkeze bağlı köyler için kilitli parke ihalesine yaklaşık 1 milyon 400 bin lira para kaynağı ayrıldı” dedi.

Aksaray’ın her noktasında çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Bostan, “Sadece merkez değil ilçelerimizde de Köylere Hizmet Götürme Birlikleri kilitli parke çalışmaları yapacaklar. Köylerimizi adeta şantiyeye çevirip güzelleşmesi, vatandaşımızın çamurdan kurtulması için her şeyi yapacağız” diye konuştu.