BIST 9.916
DOLAR 32,43
EURO 34,87
ALTIN 2.432,92
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Altınova'da inşa edilen gemi denize indi

Yalova Altınova'daki Altıntaş Tersanesi tarafından inşa edilen M3 LPG gemisi, dün gerçekleşen tören ile denize indi.

Abone ol

Yalova Altınova'daki Altıntaş Tersanesi tarafından, Alman Hartman şirketi için 18 ayda inşa edilen ve yaklaşık 22 milyon Euro'ya mal olan 115 metre uzunluğundaki, 6 bin 500 tonluk Gaschem Warnow adındaki M3 LPG gemisi, dün gerçekleşen tören ile denize indi.

Gaschem Warnow adlı MP3 LPG Gemisinin, Haziran ayında, Almanya'ya hareket etmesi planlanıyor.

50 yıldır madencilik, gemi inşaat, gemi işletmeciliği gibi sektörlerde faaliyet gösteren Altıntaş Grup'un şirketlerinden biri olan Altıntaş Tersanesi'nin, Alman Hartman şirketi için inşa ettiği 115 metre uzunluğundaki, 6 bin 500 tonluk Gaschem Warnow adındaki
M3 LPG gemisi, dün gerçekleşen (3 Mayıs 2010) görkemli bir tören ile denize indi.


18 ayda tamamlanarak, yaklaşık 22 milyon Euro'ya mal olan M3 LPG gemisinin, Haziran ayı içerisinde Almanya'ya hareket etmesi planlanıyor.
Türk tersanelerinin başarısını yakından takip eden Norveç ve Hollandalı firmalar da, başarısı nedeniyle yönünü Altıntaş Tersanesi'ne çevirdi.

"HAKKI KAN: 'SEKTÖRÜMÜZ VE ÜLKEMİZ ADINA MUTLUYUZ GURURLUYUZ'
Altıntaş Tersanesi tarafından, Almanya'nın dericilik sektöründe önde gelen firmalarından Hartman için inşa edilen M3 LPG Gemisi'nin önceki gün denize indirilmesi törenine; Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Alman Hartman firması yetkilileri, Altıntaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan, Altıntaş grup çalışanları ile kamu, yerel yönetimler ve Altınova'daki tersanelerin temsilcileri katıldı.

Tören sırasında duygularını dile getiren Altıntaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan, "Sektörümüz ve ülkemiz adına mutluyuz, gururluyuz. Türk tersaneleri olarak, daha nice başarılara imza atacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu başarı, hepimizin başarısı* Sektörümüze emeği geçen herkese, en derin şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Aynı zamanda, Altınova'daki 40 tersaneyi çatısı altında toplayan Altınova Tersane Girişimcileri Yönetim Kurulu Başkanı olan Hakkı Kan, Altınova'daki tersanelerde, yılda ortalama 150 gemi inşa etmeyi, 500 geminin tamirini yapmayı ve ihracat ağırlıklı olarak 4 milyar dolara yakın üretimi hedeflediklerini açıkladı.

"ÖZEL VE ZOR BİR GEMİ İNŞA ETTİK"
M3 LPG Gemisi'nin 'etilen' taşıyan LPG gemisi olduğunu kaydeden Altıntaş Tersanesi Genel Müdürü Metin Tamer, "Alman Hartman firmasına inşa ettiğimiz gemi, çok zor taşınan 'etilen' gazını taşıyabiliyor. Çok özel ve zor bir gemiyi, başarıyla inşa ettik" dedi.

"GEMİ İNŞASINDA, ÇİN VE KORE İLE REKABET ETMEKTE ZORLANIYORUZ"
Konuşmasında, dünyada etkileri devam eden ekonomik krizin yerli armatör ve tersaneleri olumsuz yönde etkilemeye devam ettiğine de dikkat çeken Metin Tamer, "3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizde; Türk tersaneleri olarak iyi bir altyapıya sahip olmamıza rağmen, halen dünyayla rekabet etmede ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle, Kore ve Çin gibi Uzakdoğulu firmalarla rekabet etmekte zorlanıyoruz. Zira, gemi inşa ve denizciliğin avantajlarını gören Güney Kore, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan gibi birçok ülke
gemi sanayi ve deniz taşımacılık sektörünü doğrudan desteklemektedir. Ülkemizde de, sektörümüze gereken desteğin verilmesi çok önemlidir" şeklinde konuştu.