BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir'de caddelerine yağmur makyajı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Caddesi’nin İtfaiye ile Soğukkuyu Kavşağı arasındaki bölüme yağmur suyu deşarj hattı döşemeye başladı.

Abone ol

Bu çalışmayla birlikte caddedeki orta refüjler yenilenecek, dayanıklı asfalt dökülerek yol güçlendirilecek.

Geçtiğimiz yıl Altınyol Zafer Payzın Kavşağı ile Soğukkuyu Kavşağı arasında kalan bölümü baştan aşağı yenileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Soğukkuyu – İtfaiye Kavşakları arasında kalan bölümde hem yağmur suyu deşarj hattı döşüyor hem de bu bölümün Anadolu Caddesi’nin düzenlenen diğer bölümlerine uyumlu olarak yenilenmesi için hazırlık yapıyor. İlk etapta yağışlı havalarda su baskınlarına maruz kalan caddede yağmur suyu deşarj hatları döşeniyor. Bu kapsamda yolun her iki yanına döşenmek üzere 400, 500 ve 600’lük beton borular kullanılıyor. Toplam 2 bin 350 metrelik bölümünde yapılan çalışma kapsamında, boru döşeme işleminin ardından yoldaki orta refüjler tercihli bordür ile yenilenerek Anadolu Caddesi’nin bütününe uygun hale getirilecek. Yolun temelinde bozuk olan bölümler düzeltilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışma kapsamında, yağmur suyu ızgaralarında da bir yenilik gerçekleştiriliyor. Yağmur suyu ızgaraları yola değil kaldırım kenarlarına monte ediliyor. Böylece yolun eğiminden yararlanılarak yağmur sularının deşarj hatlarına ulaşması sağlanacak ve araçların yol üzerinde yağmur suyu ızgarası ile temas etmesi önlenecek.