BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Baskının tüyler ürperten hikayesi

4 askerin şehit olduğu Tunceli'deki karakolda askerlik yapan bir kişi çatışma anlarını arkadaşlarından dinledi ve anlattı.

Abone ol

PKK'lı teröristler yatakhaneye kadar girmiş. Komutan olağanüstü çarpıştı, canını ortaya koydu. Yoksa zayiat Dağlıca gibi büyük olabilirdi.

Dört askerin şehit düştüğü Sarıyayla Karakolu'nu iyi bilen, baskın gecesi orada olmayan ama olayı birebir askerlerden dinleyen bir kişi Taraf gazetesine anlattı. O karakalda görev yapan askerlerin hatıra fotoğraflarını gönderdi.

BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ KISA DÖNEM ASKER MEVZİDE

Karakola yedi metre uzaktaki mevzide, kısa dönem askerlik yapan bir arkadaşım nöbet tutuyormuş. Şimdi hastanede. Teröristlere birkaç el ateş edebilmiş.

TELLE BOĞDULAR İDDİASI

Karakol komutanımız Hasan Özüberk olağanüstü çarpışmış, yani resmen teröristlerin içine dalmış. İki terörist onu arkasından telle boğmuşlar.

Yatakhane kapısını zorlamışlar ancak açamamışlar. Yoksa zayiat büyük olurdu. Çocukların şu anki hali felaket.

Ahmet Eyce elindeki bütün mermisi bitene kadar çatışmış. Mermisi bitince teröristler onu el bombasıyla öldürmüşler.

PKK'LILAR KARAKOLDA KİMİ ARIYORDU?

Gül iddiaları sordu 
Kamuoyunu şoka sokan Tunceli'deki karakol baskınına Cumhurbaşkanı Gül el koydu. Gül, medyada yer alan iddialarla Gül Genelkurmay'dan bilgi istedi. Gül'e bilgiyi Jandarma Komutanlığıkurmay Başkanı Korg. Bıyık verdi.

Yatakhanedeki bir arkadaşım "Abi" dedi, "yatakhanede bekliyorduk. Kapıları zorluyorlardı." Karakolun içine el bombası da atmışlar. Karakol komutanının ve komutan yardımcısının simasını çok iyi biliyorlarmış teröristler. Onları arıyorlarmış özellikle. İçeri girenler onların peşindeymiş. Arkadaşlarım "Abi, biz hiç önemli değildik, bizle hiç ilgilenmediler. Komutanla komutan yardımcısını arıyorlardı" dedi.

ASTSUBAYIN TEK BAŞINA 5 TERÖRİSTİ ÖLDÜRDÜĞÜ SÖYLENİYOR

Karakol komutanımız ile komutan yardımcımız Serkan Payza çok cengaverce çarpışmış. Arkadaşların çoğu Serkan astsubayın cengaverliği sayesinde kurtulmuş. O kaçmış, teröristler onu kovalamış. Onun neredeyse tek başına dört beş tane teröristi öldürdüğü söyleniyor. Tabii teröristler daha sonra çok fazla zayiat verdikleri için karakolu terk etmek zorunda kalmışlar. Yani kapıdan dışarıdan çatışma şeklinde geçmemiş. Teröristler karakolun ortasına kadar girmişler.

 
 Sarıyayla karakolunda askerler kantinde dinlenirken

Ambulans askerlerden önce karakola nasıl ulaştı?

[PAGE]

GENELKURMAY'IN CEVABINI VEREMEDİĞİ SORULAR

Çünkü o karakolu şimdi Genelkurmay'a sorsanız, size açıklayacağı şudur; "Bingöl ile Tunceli arasında teröristlerin geçiş noktasında çok stratejik öneme haiz bir karakol" derler. Ama orada neyi koruyorsunuz? Biz niçin oraya gönderildik? O karakolun oradaki mahiyeti nedir? O karakol bunca yıl içerisinde kaç kere size teröristlere karşı kritik istihbarat vermiştir? Bunların cevabını veremezler.

TERMAL KAMERA

Termal kamera vardı. Ama termal kamera hiçbir zaman kar ve yağmurda göstermez. Yine de karakolun termal kamerası zaten bozukmuş. Yani açık havada, diyelim ki birkaç gün öncesinde yığınak yapan teröristi belirlemek mümkün termal kamerayla ama o olanak da yokmuş.

Vali telle boğuldu iddiasını reddetti
Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, bazı çevrelerin karakol komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Hasan Özüberk'in boğularak şehit edildiği iddiasını da yalanladı. Taşkesen, "Bu yanlış anlaşılmayı da aydınlatayım. Karakol komutanımız aldığı üç kurşunla şehit olmuştur. Bundan başka yapılan yorum ve dedikodular yalandır, yanlıştır" dedi. 

KARAKOL MEVZİLERİ ÇOK YAKIN

Hayır bizim karakolumuzu öyle bir yapmışlar ki bütün karakolların çevresindeki mevziler 30-40 metre mesafedeyken bir tane mevziyi bizim karakola beş metre mesafede koymuşlar.

KARAKOL KOMUTANINI KAHRAMANLIĞI

Çatışma başlayınca karakol komutan yardımcımız üç tane şarjör vermiş karakol komutanımıza. O da kalmak istemiş. "Yok" demiş komutan "sen diğer çocuklara sahip çık" diye onu yatakhaneye yollamış.

KARAKOL İÇİNDE HAYAL ÇEKECEKLERMİŞ

Çok zayiat vermişler. Arkadaşlarının saydığına göre 13 tane. Zayiat verince arkadaşlarını alıp gitmişler. Yoksa karakolu almaya gelmişler. Halay çekeceklermiş karakolun içinde. Dağlıca'daki gibi yapmak. Yapamamışlar. Ancak karakolun girişinde, PKK'lıların sızma yaptığı yerde askerler sonradan cesaret verici iğneler adrenalin kapülleri bulmuşlar.

YARDIMA GİDENLER 35 KM. YÜRÜDÜ MÜ?

Evet Nazimi'ye Merkez'den yürümüşler. Daha yavaşı sürünerek gitmeleri olur ancak. O arkadaşlar mümkün mertebe geç yardım alsın diye, şehit düşsünler diye kasıtlı olarak yardım geciktirilmiş gibi bir izlenim edindim. Baksanıza ambulans gidebilmiş. Sizce neden araç çıkarmamışlar? Kesinlikle ihmal var. Ama komutanlar tanrı yani sorgulayamayız ki..