BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.431,72
HABER /  GÜNCEL

Tevfik Göksu kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? AK Parti'nin İBB adayı mı olacak?

Türkiye 2024 yılında yeniden sandık başına gidecek ve net tarih olmamakla birlikte 31 Mart Pazar günü yerel seçimler için oyunu verecek. AK Parti İstanbul'u yeniden almak için hazırlıklara başladı. Herkes kim aday olur diye merak ederken kulislerden Tevfik Göksu'nun adı yankılanmaya başladı. Peki Tevfik Göksu kimdir, aslen nereli, yaşı kaç?

Abone ol

Şu anda Esenler Belediye Başkanı olan Tevfik Göksu'nun adı sık sık konuşulan gündemdeki isimlerden biri oldu. 2024 yılının mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti İstanbul'u geri almak için kimi aday gösterecek merak konusu oldurken. Kulislerden Tevfik Göksu'nun adı sızdı. AK Parti İstanbul için Tevfik Göksu'yu aday gösterecek iddiası sonrasında Tevfik Göksu'nun hayatı da merak edildi. Peki Tevfik Göksu kimdir, aslen nereli kaç yaşında?

Tevfik Göksu kimdir, aslen nereli?

1966 Gölbaşı Adıyaman doğumlu olan Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanıdır.

Göksu, ilköğrenimini Gölbaşı’nda, ortaöğrenimini 1980-1985 yılları arasında İstanbul Gaziosmanpaşa’da tamamlamıştır.Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü mezunudur. 1991-1994 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisans yapmıştır.

M. Tevfik Göksu, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde başladığı doktora çalışmalarını Siyaset Sosyolojisi üzerine devam ettirmiştir.
Farklı sivil toplum kuruluşlarıyla irtibatını sürdüren Göksu’nun Araştırmacılar Derneği, Teknik Elemanlar Derneği, ASKON ve Adıyamanlılar Vakfı üyelikleri halen devam etmektedir. Göksu, hazırladığı bir çok siyasal propaganda konseptinin yanı sıra sivil toplum iletişim danışmanlığı, yerel yönetim iletişim danışmanlığı ve 1992-2000 yılları arasında da Bağcılar Belediyesi’nde Başkan Danışmanlığı yaptı.

2009 Mahalli İdareler Seçimleri’nde partisi tarafından Esenler Belediye Başkan Adayı gösterildi ve kazandı.

30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri için partisi AK Parti’den yeniden Esenler Belediye Başkan Adayı gösterilen M. Tevfik Göksu, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimi’nde de oylarını yaklaşık yüzde 32 arttırarak; seçmenin yüzde 62.7’sinin oyunu aldı.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Esenler Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen M. Tevfik Göksu, seçimi kazandı. Esenler Belediye Başkanlığının yanı sıra, İBB Meclisi’nde AK Parti Grup Başkan Vekili olarak görevine devam etmektedir. İngilizce ve Arapça bilen M. Tevfik Göksu evli ve dört çocuk babasıdır.