BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.398,33
HABER /  POLİTİKA

Tehlikeli Şemdinli telefonu

Şemdinli olaylarını araştıran CHP'li Esat Canan'a sanık Ali Kaya'nın abisinden telefon geldi.

Abone ol

Milletvekili Esat Canan, Şemdinli sanığı Ali Kaya'nın abisi Kenan Kaya'nın kendisini arayarak "Artık bu olayla ilgilenmeyin. Böyle davranmanız ikimize de zarar veriyor" dediğini söyledi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 9 Kasım 2005'de eski PKK hükümlüsü Seferi Yılmaz'a ait Umut Kitabevi'nin bombalanması olayı sanıklarından Ali Kaya'nın abisi Kenan Kaya'nın CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan'ı arayarak imalı bir şekilde tehdit ederek olayların üzerine gitmemesini istemiş. Kamuoyunda günlerce tartışılan PKK hükümlüsü Seferi Yılmaz'a ait kitabevinin bombalanmasıyla başlayan, 1 kişinin öldüğü 5 kişinin de yaralandığı Şemdinli olaylarıyla ilgili olarak yeni bir bilgi ortaya çıktı. Olayın aydınlanması için çaba harcayan CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan, sanık Astsubay Ali Kaya'nın akrabaları tarafından 'olayın peşini bırakması' yönünde uyarıldı. Kaya'nın abisinin kendisini aradığını doğrulayan Canan, "Beni Ali Kaya'nın abisi olduğunu söyleyen birisi aradı. Saygısız bir şekilde konuşmadı ama imalı bir tehdit üslubuyla olayların peşini bırakmamı istedi" dedi. Canan, Kaya'nın abisi olarak arayan kişinin "Bak ikimiz de aşiretiz ve Kürt'üz. Böyle davranmak ikimize zarar veriyor. Artık bu olayla ilgilenmeyin" dediğini söyledi.

Canan, olayların üzerine gitmemesi konusunda başka kişiler tarafından da arandığını belirterek, "Kendini farklı tanıtan ve arayarak olayı araştırmayın diyenler oldu. Doğrusu fazla ciddiye almadım. Kim olduklarını da bilmiyorum. Bunları fazla ciddiye almadığım için üzerinde durmadım" şeklinde konuştu.

'HİÇ GÖRÜŞMEDİM'

Milletvekili Esat Canan, Şemdinli sanığı Ali Kaya ile hiç görüşmediğini de belirterek, "Ama geçenlerde bir gazeteci Ali Kaya'nın telefon kayıtlarında benim numaramın da olduğunu söyledi. Ben onunla bir kere bile olsun konuştuğumu hatırlamıyorum. Kendisiyle hiç görüşmedim. Onun telefon kayıtlarında benim numaram olduğundan da haberim yok" diye konuştu.

Behçet Güngör
Kaynak: