BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,69
ALTIN 2.401,64
HABER /  POLİTİKA

Ağarın kurmayı geri döndü

Ağar'ın iki ay önce partideki görevlerinden istifa eden Rıza Akçalı’ya uyguladığı yakın markaj sonuç verdi.

Abone ol

DYP, iki ay önce partideki görevinden ayrılan Rıza Akçalı’nın istifasını kabul etmedi. Mart ayında hem genel başkan yardımcılığı görevinden hem de partiden istifa ettiğini açıklayan Akçalı, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın ısrarı üzerine partiye geri döndü.

Ağar’ın önce telefonla daha sonra yüz yüze kendisiyle görüştüğünü belirten Akçalı, “Sayın Başkan, Genel İdare Kurulu’nun dilekçemi kabul etmediğini söyledi. Birlikte çalışmamız gerektiğini söyledi. Ben de kabul ettim. Ancak genel başkan yardımcılığı görevine dönmeyeceğimi, sadece GİK üyesi olarak devam edeceğimi ifade ettim.” dedi. Eski bakan Akçalı, DYP Manisa İl Teşkilatı’nın da partiye geri dönmesinde etkili olduğunu kaydetti.

DYP’nin geçen mayıs ayındaki kongresinden sonra parti yönetimine gelen eski bakanlardan Akçalı, 23 Mayıs’ta genel başkan yardımcılığı ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliğinden istifa etmişti. Akçalı, istifa gerekçesini, “Ülkeme, partime ve demokrat misyona bu dönemde hizmet edemeyeceğim kanaatine vardım.” şeklinde açıklamıştı. Daha önce de Ağar’ın kurmay kadrosundan Mehmet Ali Bayar, Reha Çamuroğlu, Serhan Yücel ve Ali Rıza Gönül genel başkan yardımcılığından ayrılmıştı.

Haber: Mehmet Baki
Kaynak: