BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Erdoğan Dünya basınında

Liderler arasında oynanan maçta 2 gol atan Başbakan dünya basınına konu oldu.

Abone ol

Önceki gün Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle, AB'ye aday ülke liderleri arasında sokak çocukları yararına gerçekleştirilen maçın yankıları devam ediyor. Avrupa gazeteleri maç öncesi "gol atacak lider" diye anons edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği performans hakkında ilginç yorumlar yaptı.

Normal süresi 7-7 biten maçta, penaltı atışları sonucunda Erdoğan'ın oynadığı aday ülkeler takımı, AB ülkelerini 10-7 mağlup etti. Avusturya'nın başkenti Viyana'da oynanan maçta Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim de görev yaptı. Başbakan Erdoğan forvet olarak çıktığı maçta, biri penaltıdan iki gol atarak kendine duyulan güveni boşa çıkarmazken, maçın yıldızı ise üç gol atarak hat-trick yapan Fatih Terim oldu. İşte Avrupa'da maç sonrasında Başbakan Erdoğan hakkında yapılan ilginç yorumlardan öneçıkanlar:

LAKABI 'İMAM BECKENBAUER'

BBC (İngiltere): Avusturya Başbakanı Wolfgang Schüssel'in takım arkadaşı Türkiye Başbakanı ve eski futbolcu Recep Tayyip Erdoğan, "çok sıkı bir oyun" çıkardı. Aynı zamanda Türk futbol yıldızı Fatih Terim de maçta yer aldı ve üç gol attı. Seyircilerin çoğunun elinde Avusturya bayrağı vardı. Fakat kalabalık bir Türk seyirci topluluğu da salonda hazır bulundu ve Erdoğan'la Terim'e destek verdi.

Die Presse (Avusturya): Başbakan Tayyip Erdoğan maçtaki performansını şansa bırakmak istemedi. Günlerdir Ankara'da bir spor merkezinde bu maça hazırlandı. Gençliğinde tam bir futbol tutkunu olan Başbakan, Viyana'da mutlaka bir gol atmak istiyordu. Bu yüzden forvet olarak oynadı. Erdoğan'ın takma ismi ise 'İmam Beckenbauer'.

Kaynak: